Ny kontrakt kan koste NHL-danskers VM

16x9
Oliver Bjorkstrand har indtil videre scoret to mål i denne sæson for Columbus Blue Jackets Foto: Gregory Shamus / Scanpix Denmark

Oliver Bjorkstrand skal forhandle ny kontrakt efter sæsonen, og det kan få konsekvenser for hans VM-deltagelse på hjemmebane i Danmark.

En kontraktforlængelse kan komme på tværs af Oliver Bjorkstrands eventuelle VM-deltagelse i maj næste år. Sådan er det, når man spiller i verdens bedste liga, NHL, og gerne vil optimere den kontrakt, man spiller på.

- Jeg er inde i et kontraktår. Det betyder, jeg skal forhandle ny kontrakt med Columbus Blue Jackets. Derfor skal jeg passe på skader, så det kan være et hensyn, jeg bliver nødt til at tage, siger Oliver Bjorkstrand til TV 2 SPORT.

- Derfor vil jeg heller ikke komme med en melding nu, at jeg helt sikkert stiller op.

Altså kan Oliver Bjorkstrands VM-deltagelse komme til at strande på en kombination af kontraktudløb og en slidt krop efter en lang sæson.

Men der er ingen tvivl om, at Herning-drengen Oliver Bjorkstrand virkelig gerne vil spille et historisk verdensmesterskab i fødebyen.

- Jeg vil helt vildt gerne med til VM. Det er hjemme i Danmark. Det vil være virkelig sjovt at være med til, hvis chancen byder sig. Man ved jo ikke, om man får muligheden for at spille VM i Danmark igen, lyder det fra forwarden, der senest var en del af det danske landshold i OL-kvalifikationen i Minsk sidste år.

Der er dog bare et aber-dabei. Det samme forbehold, som der er ved alle danskerne i den nordamerikanske liga. Og det handler om Stanley Cup-slutspillet.

Hvis danskerklubberne, og i Oliver Bjorkstrands tilfælde er det Columbus Blue Jackets, er med i slutspillet, der løber samtidig med VM, så er der fokus på Stanley Cuppen.

- Hvis vi ikke kommer med eller ryger tidligt ud, så vil jeg meget gerne være med. Men det er Stanley Cuppen, der har førsteprioritet.

Og så er der lige det med kontrakten. Det der gælder den 22-årige danskers daglige levebrød.

- Jeg bliver jo nødt til at tænke på, hvor det er man tjener sine penge.