Ishockey

Danske ishockeyspillere tilbydes at få løn udbetalt i bitcoins

Et nyt sponsorat betyder, at Rungsted skal spille hjemmekampe i Bitcoin Arena. Spillerne kan modtage den virtuelle valuta som løn.

Ishockeyholdet Rungsted Seier Capital går en ny og interessant tid i møde.

Fra den 27. december vil klubben have Bitcoin Suisse som hovedsponsor – og den ændring fører flere ting med sig.

Det mest opsigtsvækkende er, at spillerne fremover tilbydes at få deres løn udbetalt i den virtuelle valuta bitcoin i stedet for gode, gammeldags danske kroner. Profilen Nikolaj Rosentahl har allerede takket ja til at modtage hele sin løn i bitcoins, og ifølge Bitcoin Suisse bliver han verdens første professionelle atlet, der betales på den måde.

Hvad er Bitcoins?

Bitcoins er en digital valuta.

Der er ingen central administration for Bitcoins, hvor du kan ombytte til en valuta, du kender. Derfor har Bitcoins ingen værdi uden for den digitale verden.

Bitcoins bliver handlet på børser, og udbud og efterspørgsel afgør værdien.

Man kan opdele Bitcoins i mindre dele. Den mindste værdi kaldes en Satoshi og svarer til en hundrede milliontedel af en Bitcoin.

En Bitcoin har medio december 2017 en værdi på omkring 16.500 dollars. 

Der bliver løbende skabt flere Bitcoins. Den øvre grænse er 21 millioner, som forventes at nå i år 2150.

Kilde: Dansk Bitcoin Forening

Ud over den nye lønordning betyder sponsoratet også, at Rungsted Seier Capitals kommer til at spille sine hjemmekampe i Bitcoin Arena i Hørsholm.

- Vi er glade for, at Bitcoin Suisse har lyst til at være med på vores rejse. Samtidig synes vi, det er en sjov sponsor at have. Det kan vel ikke times mere aktuelt, og jeg tror, vi kan være med til at give yderligere opmærksomhed til Bitcoin Suisse og hele kryptovalutaområdet, og for os er det altid sjovt at være med fremme, hvor det sker, siger Lars Seier Christensen, der ejer en stor del af Rungsted Seier Capital, til TV 2 Business.

Bitcoin Suisse ejes og ledes af Niklas Nikolajsen, der fortæller, at lønudbetalingen i bitcoin gerne skal sprede sig ud over Rungsted, når de skattemæssige forhold er faldet på plads.

- Det er noget, der kræver noget forarbejde. Vores og Rungsted Seier Capitals advokater er ved at få det klarlagt. Vi håber også, vi kan bidrage til, at det bliver langt mere udbredt at få sin løn udbetalt i bitcoin – både i sportsverdenen og uden for sportsverdenen.  

Selve sponsoratet bliver dog betalt i danske kroner. For klubbens vedkommende er håbet, at sponsoratet kan bidrage til at nå de ambitiøse mål på isen.

- Rungsted er på en rejse, hvor vi skal ind og være dansk mester inden for nogle få år forhåbentlig, og i den sammenhæng er det vigtigt at have en så stærk partner som muligt.

Rungsted Seier Capital ligger i øjeblikket nummer syv i den danske ishockeyliga efter 27 kampe.