Ishockey

Ishockeyspiller taget for doping og smidt ud af OL

Jeglic ses her i en kamp mod Slovakiet ved vinter-OL. JUNG YEON-JE / Ritzau Scanpix

Ziga Jeglic er øjeblikkeligt blevet suspenderet fra vinter-OL.

Den tredje dopingsag har ramt vinter-OL i Pyeongchang.

Denne gang er det den slovenske ishockeyspiller Ziga Jeglic, som er testet positiv for doping. Det skriver Den Internationale Sportsdomstol (CAS) i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen er Jeglic testet positiv for det ulovlige stof fenoterol og er blevet suspenderet med øjeblikkelig virkning.

29-årige Jeglic har fået 24 timer til at forlade vinter-OL. Dermed bliver han ikke klar til tirsdagens møde mod Norge i den første playoffkamp.

Han var med i Sloveniens tre gruppekampe mod USA, det russiske hold, som spiller under olympisk flag og Slovakiet. Her blev det til sejre over USA og Slovakiet.

Af CAS' pressemeddelelse fremgår det, at Jeglic frivilligt har ladet sig suspendere. En endelig beslutning om en eventuel straf vil blive truffet efter afslutningen på de olympiske lege.

- Jeg tager det omtalte medikament på grund af astma. Det er jeg blevet anbefalet af lægerne. Det er blevet ordineret til mig på grund af åndedrætsproblemer, desværre har jeg glemt at meddele, at jeg bruger det.

- Jeg undskylder min forsømmelighed, og jeg undskylder overfor alle de involverede personer, og jeg accepterer de yderligere antidopingprocedurer, der måtte følge, lyder det fra ishockeyspilleren.

Jeglic spiller til daglig for Torpedo Nizhny Novgorod i KHL, der er den stærkeste liga i Europa.

Den første dopingsag ved denne udgave af vinter-OL kom frem for otte dage siden. Det drejede sig om den japanske speedskater Kei Saito.

For to dage siden kom så den anden positive dopingprøve, da den russiske curler Alexander Krushelnitskiy blev taget for meldonium.