Ishockey

Brandvarm NHL-dansker har lagt kritikken bag sig

Mikkel Bødker er gået fra at være i kulkælderen rent sportsligt til at være brandvarm i verdens bedste liga

Endelig, fristes man til at sige. Endelig ser det ud til, at danskeren Mikkel Bødker har fundet sig til rette hos San Jose Sharks.

I de seneste fire kampe har manden fra Vestegnen ramt toppen af termometret og vist sig brandvarm på isen i verdens bedste liga. Syv point er det blevet til i de seneste fire opgør.

- Der er kommet lidt hul på bylden, og selvtilliden er kommet tilbage. Det hjælper altid, når man får spillet et par gode kampe i træk, lyder det fra Mikkel Bødker til TV 2 SPORT.

Pointstimen kommer efter den 28-årige forward i næsten halvandet år hos californierne har halset efter at ramme niveau. Han skiftede før sidste sæson til San Jose Sharks på en fire-årig kontrakt til en samlet værdi på omkring 95 millioner danske kroner.

Hårdt arbejde kan vende ting

Med den slags kontrakter kommer der også et krav om sportslig succes. Og lige præcis den har det knebet med for danskeren, der for ti år siden blev draftet til NHL som det ottende valg. 

Derfor har der også været en hel del kritik af danskeren, som flere gange på fan-fora har været nævnt som en spiller, man mente Sharks burde forsøge at skibe afsted til et andet mandskab.

- Det er aldrig sjovt at være en, som folk synes holdet burde skille sig af med. Jeg har dog valgt at fokusere på at blive bedre samt arbejde hårdt hver eneste dag, fortæller Mikkel Bødker, der nu er oppe på 24 point i denne sæson.

- Jeg tænker ikke rigtigt på, hvad kritikere siger. Det er vigtigere for mig, at jeg har bevist overfor mig selv at hårdt arbejde kan vende ting.

Mikkel Bødker erkender dog at samarbejdet med San Jose Sharks har været lang tid om at komme i hak.

- Det er ikke nogen hemmelighed. Det har ikke været den start som hverken jeg eller Sharks havde håbet - eller forventet for den sags skyld. Nye ting tager tid, og det har måske taget lidt længere tid end ønsket. Bliver man ved med at tro på sine kvaliteter som spiller, så kommer det dog til sidst.

Og det er kommet. Nærmest som en ketchup-effekt i de sidste fire kampe. Og selv er Mikkel Bødker ikke i tvivl om, hvor årsagen skal findes.

- Der er endelig lidt kontinuitet i min kæde, og jeg har fundet mig godt tilpas i den. Jeg spiller med mere selvtillid, og derudover spiller jeg mere direkte end før.

Selvtilliden er kommet på det helt rigtige tidspunkt. San Jose Sharks ligner et hold på vej ind i Stanley Cup-slutspillet. Og dermed har Mikkel Bødker muligheden for at spille de absolut vigtigste kampe i sæsonen ridende på en stigende formkurve.

- Slutspillet samt at vinde slutspillet er et mål for alle hold, og vi er selvfølgelig ikke anderledes. Vi arbejder hårdt for at vinde kampe og nå så langt vi kan. Jeg føler, at det går den rigtige vej. Så det er bare at forsætte og hjælpe holdet.