Ishockey

- Vi kunne ikke have fået det bedre, siger ekspert om kvartfinaler

Tre klassiske lokalopgør venter i Metal Ligaens kvartfinaler, imens Herlev og Herning støder sammen i den sidste kvartfinalekamp.

Du kan se Rødovre mod Rungsted på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fredag kl. 19.

Nu begynder det for alvor at spidse til for de danske ishockeyklubber.

Holdene i Metal Ligaen er nemlig gået ind i en helt ny fase, da de er nået til playoff-kampene. Kvartfinalerne er første udfordring, og her venter der nogle intense kampe og lokalopgør.

Herning Blue Fox - Herlev Eagles

Herning var ganske suveræne i grundspillet, hvor de sluttede øverst. Modstanderne blev besejret en efter en, og det betød, at herningenserne sluttede på 110 point, hvilket var 15 mere end Aalborg på andenpladsen.

Samtidig scorede Herning-klubben flest mål af alle og lukkede næstfærrest mål ind. Desuden indtog de også top-tre på topscorerlisten og havde mindst tid i straffeboksen. Dermed kunne de som vinder af grundspillet vælge først, og her faldt valget på Herlev.

Herlev er undertippede og kan dermed spille frit. Spillerne vil også forsøge at forbedre Herlevs knap så imponerende statistik i playoff-kampene, hvor det er blevet til 12 nederlag i de sidste tre gange, de har været med.

Lasse Degns chancevurdering: 90-10 til Herning

Lyn-analyse

Det er den eneste kvartfinale, hvor jeg ikke forventer, at der bliver meget spænding om det. Det er vel egentlig bare at kigge i tabellen, hvor man kan se, hvordan grundspillet er gået. Der er voldsomt stor forskel på de to hold.

Jeg forventer også, at man kommer til at se den forskel i slutspillet, selvom Herlev selvfølgelig kommer ud og har alt at vinde. De møder en helt andet modstander, end de gjorde i play-in. Medmindre Herning smider den første på hjemmebane, så tror jeg, at det bliver en meget kort serie med maksimum 4-1 i kampe.

Sådan sluttede grundspillet i Metal Ligaen

1. Rungsted

2. SønderjyskE

3. Frederikshavn

4. Aalborg 

5. Esbjerg

6. Herning

7. Rødovre

8. Herlev

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks

Der venter et ægte lokalopgør, når Aalborg og Frederikshavn tørner sammen i kvartfinalen. Aalborg kommer fra en sæson, hvor der var meget positivt at hente, og de fik skrabet 95 point sammen. Det gav dem en andenplads efter Herning, og aalborgenserne kunne derfor vælge modstander som nummer to.

Her valgte Aalborgs administrerende direktør, Thomas Bjuring, at pege på Frederikshavn White Hawks. han havde taget beslutningen med hjælp fra spillerne og den sportslige sektor.

Frederikshavn kommer fra en middelmådig sæson, hvor de sluttede på en sjetteplads. Kampene på hjemmebane har især givet dem problemer i sæsonen, men dette tænker Frederikshavn-back Mark Müller ikke meget på, når modstanderen nu hedder Aalborg.

- Jeg synes, at der er pres på, og det er lige meget, om vi spiller ude eller hjemme mod Aalborg. Men ja, vi har været gode på udebane i denne sæson, og jeg håber, vi kan overføre det til slutspillet også, siger Mark Müller til klubbens hjemmeside.

Lasse Degns chancevurdering: 60-40 til Aalborg

Lyn-analyse

Nu bliver det fedt. Vi kunne næsten ikke have fået det bedre. Det er et arvefjendeopgør, og hatten af for Aalborg, at de tager Frederikshavn. Det er modigt. De har kigget på, hvordan de har klaret sig mod Frederikshavn i sæsonen.

Det bliver helt sikkert tæt og intenst. Noget af det, der kan blive udslagsgivende, er målmændene. Aalborg har en topmålmand i Tadeas Galansky, hvor de har det lidt hårdere i Frederikshavn. Den danske backlinje kombineret med målmanden har måske ikke niveauet til at tage Frederikshavn helt op.

Rødovre Mighty Bulls - Rungsted Seier Capital

Rødovre kunne med en tredjeplads i Metal Ligaen vælge modstander i kvartfinalen som nummer tre, og her har vi en ishockey-lækkerbisken i vente.

Rødovre og Rungsted tørner nemlig sammen i et opgør, som er blevet beskrevet som legendarisk. Det er den ældste rivalisering, der er i dansk ishockey, og striden går helt tilbage til mellemkrigsårene. Denne rivalisering er holdt ved helt op til i dag, og nu kulminerer de to klubbers historie i kvartfinalen.

Rungsted Seier Capital sluttede grundspillet af med en sjetteplads, hvor de hentede 78 point. Ingen af holdene kan dog bruge pointene til noget nu, og vi har nogle intense og lige kampe i vente.

Lasse Degns chancevurdering: 55-45 til Rødovre

Lyn-analyse

Det bliver Rødovres fart mod Rungsteds rutine og taktik. Rødovre har været den helt store overraskelse for mig i år. Hvad deres svenske træner har fået ud af mandskabet, og den måde, de har bevaret kontinuiteten på, har været helt imponerende.

De spiller med tempo og frækhed. Det afgørende bliver om Rødovres specialteams kan fungere. Kan de det, så tror jeg, at de vinder serien. Rungsted har været meget svingende og har ikke fundet en rigtig førstemålmand endnu. Det har været det springende punkt.

Esbjerg Energy - SønderjyskE

Den sidste kvartfinale er endnu et rivalopgør. Esbjerg Energy sluttede på en fjerdeplads i grundspillet, og det gav dem reelt ingen mulighed for at vælge modstander i kvartfinalen. Skæbnen ville dog, at vi skal have endnu et rivalopgør.

Esbjerg besejrede Sønderjyske i deres seneste kamp i februar med cifrene 7-2. Tidligere opgør har også vist, at der er garanti for masser af mål, når de to hold tørner sammen.

SønderjyskE sluttede sæsonen stærkt af med fire sejre i streg, men det betød dog ikke, at de kom væk fra deres niendeplads i tabellen. Sønderjyderne har haft en sæson, som har været meget svingende. Dog tror Sønderjyske-kaptajnen, Derek Damon, på bedre spil i kvartfinalen.

- Jeg vil gerne takke vores fans for al den støtte, som vi har fået i år – især efter en sæson, hvor det er gået op og ned, men fansene har altid været der. Det giver os et ekstra boost, da vi nu går ind i playoffs, siger Derek Damon til klubbens hjemmeside.

Lasse Degns chancevurdering: 60-40 til Esbjerg

Lyn-analyse

Det er endnu et lokalopgør, som der kommer stor hype omkring. Det er med til at skabe en fantastisk kulisse, og det smitter af nede på isen og giver en anden intensitet.

Det afgørende bliver, om Sønderjyske har bredden. Det har tidligere været deres udfordring. Sønderjyskes bedste skal ramme topniveau og være de bedste på banen. Ellers når de ikke ret langt.

Jeg synes, at Esbjerg har en bedre bredde og en stærkere vindermentalitet. De har den her tro på, at de nok skal vinde, uanset hvad der sker. Man skal ikke undervurdere dem, og deres formkurve har været opadgående.

De fire første kampe i kvartfinaleserien bliver spillet fredag klokken 19.30.