Ishockey

Danskere i vanvittig rekordkamp - bestilte pizza til pausen

Peter Regin (bagerst, hvid trøje) foran CSKAs mål i det, der skulle blive den længste KHL-kamp i historien Jokerit / Jokerit

Danskerklubben Jokerit var torsdag aften en del af et vanvittigt drama i KHL-slutspillet, der varede mere end seks timer

Der måtte noget usædvanligt til i en usædvanlig kamp. 

- Efter fjerde overtidsperiode blev der købt pizzaer, så vi lige kunne få nogle bidder, inden vi skulle på isen igen, så vi havde lidt i maven, fortæller Nicklas Jensen til TV 2 SPORT om en kamp ud over det sædvanlige.

- Jeg er vågnet med tømmermænd uden at drikke. Det har jeg aldrig prøvet før, supplerer holdkammeraten Jesper Jensen Aabo dagen derpå efter en styrkeprøve, som han aldrig har stået i før.

For klokken var 01:34 om natten i Moskva, før de to danske landsholdsspillere kunne juble sammen med holdkammeraterne fra Jokerit over slutspilssejren på 2-1 over CSKA Moskva, der kom i hus med scoringen i femte overtidsperiode. Ja, femte. 

Det var 142 minutter og fire sekunder inde i opgøret, hvor Jokerit skulle bruge en sejr for ikke at blive elimineret.

Mere end seks timer efter pucken for første gang blev smidt på isen i Ice Palace i den russiske hovedstad. Et opgør, der nu er skrevet i historiebøgerne som det længste opgør nogensinde i KHL. Ligaen, der regnes for verdens næstbedste efter NHL.

- Det var helt vanvittigt. Nærmest komisk til sidst, hvor vi ikke kunne få kampen afgjort, fortæller Nicklas Jensen dagen derpå fra Helsinki, hvor han landede klokken 6 fredag morgen. 

- Men det var sjovt og fedt at prøve. At spille næsten to en halv kamp på en aften. Og jeg lærte da, at kroppen kan mere, end man går og regner med.

- Til sidst tænkte man kun på at være inde på isen kortest mulig tid. Man kunne ikke overskue andet, end hvornår man kunne skifte igen, fortæller backen Jesper Jensen Aabo om et træthedsniveau ud over det sædvanlige.

Og det var ikke kun pizzaer, der måtte sendes bud efter. Før der måtte sendes bud efter det italienske køkken, blev der handlet chokoladebarer og sodavand, så der var mulighed for ar få en bid af en Mars-bar og en Twix i en af periodepauserne for at supplere de sædvanlige drikke med salt og sukker.

- Det var en sjov oplevelse, supplerer Jesper Jensen Aabo.

- I periodepauserne fik vi bragt noget energi ind med noget humør. Vi jokede med den her specielle oplevelse, og det endte nærmest med, at det handlede om, hvem der havde lyst til at vinde, fortsætter han.

Hele vejen igennem opgøret var Jokerit-spillerne båret af en viden om, at det hele ville være slut, hvis man tabte til det russiske storhold.

- Vi snakkede om, at der ikke skulle være nogle undskyldninger, hvis vi røg ud. Vi skulle ikke efterlade noget på isen. Vi skulle slutte af med en fight, forklarer Nicklas Jensen.

Det gjorde Jokerit. Med ryggen mod muren og 82 skud imod keeper Karri Ramos' mål, så kom det forløsende øjeblik for danskerklubben, da Mika Niemi satte det afgørende mål ind halvanden time på den anden side af midnat i en arena, hvor de fleste tilskuere havde søgt hjem mod nattesøvnen.

- Det var en kæmpe forløsning. Næsten som om, vi havde vundet serien. Men jeg var så træt. Jeg kan faktisk ikke huske, hvad jeg ellers tænkte, fortæller Jesper Jensen Aabo.

Det betyder, Jokerit stadig har en livline i kampen om at komme i Conference-finalen. Det finske mandskab er bagud 2-3 i serien, men har hjemmebane i næste kamp lørdag, hvor der er brug for endnu en sejr og for at fremtvinge en altafgørende syvende kamp.

- Jeg håber, at den her sejr kan vende serien på hovedet. Der var ingen, der havde troet på, vi kunne tage til Moskva og vinde. Men det gjorde vi, og jeg tror ikke, de glæder sig til at skulle til Helsinki i morgen, lyder det fra Jesper Jensen Aabo, inden han stopper sig selv og med et dybt suk udbryder:

- Det er allerede i morgen... for satan.

Og Nicklas Jensen har også svært ved at overskue en ny og vigtig kamp hjemme i Hartwall Arena lørdag aften.

- Jeg er fuldstændig smadret.

Smadret med rette. Efter den længste kamp i KHL-historien.