Ehlers: - Vi kunne se på jublen, at det var noget særligt

16x9
Nikolaj Ehlers er for første gang i karrieren klar til slutspillet i NHL Foto: Patrick Smith / Ritzau Scanpix

Nikolaj Ehlers er klar til sit første slutspil i verdens bedste liga, hvor han tidligere kun har været tilskuer.

- Sidst, Jets var i playoffs, var jeg til den sidste kamp mod Anaheim. Jeg kan huske stemningen i byen og i hallen. Det var noget, jeg fik kuldegysninger af.

Ordene kommer fra Nikolaj Ehlers. De handler om sæsonen 2014-15, hvor Winnipeg Jets senest var i slutspillet i NHL. Det fik hurtigt en ende, efter canadierne tabte til californierne fra Anaheim Ducks i første runde.

Men det specielle ved slutspilshockey kan Nikolaj Ehlers stadig mærke efter sin oplevelse for tre år siden. Få måneder efter slutspilsnederlaget var den unge dansker en del af Jets-mandskabet. Og nu får han snart mulighed for selv at stå på isen til den slags kampe, der giver kuldegysninger ned ad ryggen.

For natten til mandag blev det matematisk sikkert, at Nikolaj Ehlers og hans canadiske mandskab er kvalificeret til dette års altafgørende kampe i verdens bedste liga.

- Det er mega fedt. Mega fedt. De sidste to år har jeg ikke fået lov, men nu sker det. Det er det, man arbejder for hele året, siger Nikolaj Ehlers til TV 2 SPORT.

- Vi har jo vidst et stykke tid, at det nok ville ske, men vi kunne se på jublen efter sejren over Nashville, at det var noget særligt. Og vi glæder os.

En anden ro på holdet

Det var en sejr over topholdet Nashville, der sikrede Winnipeg Jets adgangen til de kampe, som afgør det eftertragtede Stanley Cup-mesterskab. Og det var den foreløbige kulmination på en sæson, hvor et ungt spændende mandskab ser ud til at være modnet betragteligt.

- Der er en anden ro på i år, når vi er bagud som mod Nashville. De sidste to år er vi panikket, men vi har fået mere erfaring, selvom vi er et ungt hold.

Der er med andre ord grund til optimisme på vej ind i de sidste syv kampe i den regulære sæson.

Men samtidig har Nikolaj Ehlers altid været en selvkritisk ung mand, der stiller høje krav til sig selv. Således er der også elementer i den nuværende sæson, hvor han ikke har været tilfreds med det, han selv har præsteret på isen.

- Jeg synes, jeg har spillet godt hockey - begge veje. Men der er for mange kampe, hvor jeg ikke har lavet point. Nu er point jo ikke alt, men når man spiller i top-6 på sit hold, så vil man gerne hjælpe holdet. På den måde er det ikke et super år, lyder det ærligt fra den unge dansker, der i sidste sæson lavede 64 point.

I denne sæson er det indtil videre blevet til 56 point fordelt på 28 mål og 28 assist.