Ishockey

Reserve uden kamp i 13 år blev bedt om at klæde om: - Jeg tror, jeg besvimede

Chicago Blackhawks' store skadesproblemer på målmandspositionen tvang holdet til at bruge en meget uerfaren herre.

36-årige Scott Foster slog aldrig for alvor igennem som ishockeyspiller og havde sikkert glemt enhver drøm om at spille i verdens bedste liga, NHL.

Men den 29. marts 2018 kommer utvivlsomt til at blive et døgn, han aldrig glemmer. Revisoren fra Chicago gik fra at sidde foran sin arbejdscomputer til en rolle som nødreserve for Chicago Blackhawks. Vel at mærke som tredjemålmand.

Man fristes til at sige, at han 'selvfølgelig' endte med at på debut på isen, da Blackhawks hjemme i Chicago tog imod Winnipeg Jets.

- Det første chok kom, da jeg skulle klæde om. Jeg tror, jeg besvimede efter det, siger Scott Foster ifølge Sports Illustrated.

Holdets førstemålmand Corey Crawford har været skadet siden december, og under opvarmningen blev det nuværende førstevalg, Anton Forsberg, skadet.

Det tvang altså Foster til at skynde sig med at få klædt om, og fire minutter før den officielle kampstart meddelte Blackhawks via sin Twitter-profil, at en såkaldt 'amateur tryout'-kontrakt var indgået med Scott Foster. En kontrakt, der varer til og med kampen.

NHL-klubben måtte altså sende en 36-årig målmand, der ifølge Sports Illustrated ikke havde spillet en kamp siden 2005, ind i truppen.

Og de kampe, han spillede dengang, var universitetsishockey for Western Michigan. Langt fra NHL.

Men skæbnen ville, at Blackhawks' andetvalg på dagen, Collin Delia, blev skadet seks minutter inde i tredje periode ved stillingen 6-2 til hjemmeholdet.

Sejren var så godt som hjemme, og humøret var højt i United Center, men Foster endte alligevel med at blive hyldet som en helt. Syv skud sendte Winnipeg Jets på mål, og syv gange reddede den uerfarne målmand.

Publikum råbte hans navn, da han lavede sin første NHL-redning, og efter kampen blev han af såvel fans som medspillere udråbt som kampens spiller.

Især tilskuernes 'Foster, Foster'-råb gjorde indtryk.

- Det glemmer jeg aldrig. Man forstår, hvad der sker, og de prøver at få noget sjovt ud af det. Så kan man ligeså godt selv gøre det samme. For nogle timer siden sad jeg ved computeren og tastede, og nu står jeg her, sagde Foster ifølge Sports Illustrated.

I første omgang slutter eventyret her, for når det bliver morgen i USA, sidder Scott Foster igen ved sit tastatur.