Ishockey VM

Sådan er danskernes chancer for at vinde den største ishockeytitel

Sidste års vindere i NHL blev Pittsburgh Penguins Justin K. Aller / Scanpix Denmark

Den svenske hockeyeskpert Uffe Bodin har taget de danske briller på, når han kigger på slutspillet i verdens stærkeste isliga, NHL

Stanley Cuppen. Det store trofæ, der kan løftes af det mandskab, der vinder verdens stærkeste isliga, NHL.

Men også et trofæ ingen dansker indtil videre har haft i hænderne som tegn på sejren i den nordamerikanske liga. Det er stadigvæk en historisk bedrift, der venter på at blive udført.

I denne sæson er odds for en dansk triumf dog bedre end nogensinde før. Imponerende seks danskere har spilet sig ind i slutspillet. Her skal man så vinde fire runder opslidende hockeyserier, før som ishockeyspiller kan fejre den ultimative triumf. Og vejen mod dansk sportshistorie begynder natten til torsdag, når slutspillet går i gang.

Jeg tror, Mikkel Bødker og Jannik Hansen har den største chance for at komme med til VM. Fordi jeg tror, at San Jose får det svært med Anaheim

Uffe Bodin, redaktør for hockeysverige.se

Samtidig er NHL-slutspillet også med til afgøre, hvilken slagskraft det danske landshold kan stille med til VM. For hvert danskerhold, der ryger ud af første runde, er der mulighed for en forstærkning til landstræner Janne Karlssons VM-trup. Forudsat den danske NHL-spiller takker ja.

I den forbindelse har TV 2 SPORT bedt den svenske ishockeyekspert Uffe Bodin, der er redaktør på det velansete svenske hockeysite hockeysverige.se, om at vurdere de danske chancer for en historisk triumf.

NIKOLAJ EHLERS - Winnipeg Jets - 29 mål / 31 assist - 60 point

Nikolaj Ehlers er for første gang i karrieren klar til slutspillet i NHL

- Fortsætter med at være en top seks-forward i Winnipeg. Havner ofte i skyggen af hans finske holdkammerat og topscorer Patrik Laine, og får ikke altid den opmærksomhed, som han fortjener. Har evnerne til at lave endnu flere point, end han har gjort hidtil.

Første runde: Winnipeg Jets-Minnesota Wild

Stanley Cup-mulighed: 25 procent

FREDERIK ANDERSEN - Toronto Maple Leafs - 38 sejre - 2.81 mål imod

Frederik Andersen slog rekorden hos Toronto Maple Leafs med 38 sejre på en sæson

- Har leveret sin hidtil bedste NHL-sæson og var Torontos bedste og vigtigste spiller. Er vokset enormt og viser, han kan klare presset. Bliver utrolig vigtig i slutspillet. Kan sagtens komme i betragtning til Vezina Trophy, der uddeles til NHL's bedste målvogter.

Første runde: Boston Bruins-Toronto Maple Leafs

Stanley Cup-mulighed: 20 procent

LARS ELLER - Washington Capitals - 18 mål / 20 assist - 38 point

Lars Eller jagter sammen med Washington Capitals hovedstadsholdet første Stanley Cup-triumf

- Passer på fin vis sin rolle som tredjecenter i Washignton. Har været god i begge ender af isen. Giver Bäckström og Kuznetsov afslastning offensivt ind i mellem. Har virkelig fundet sin niche i NHL.

Første runde: Washington Capitals-Columbus Blue Jackets

Stanley Cup-mulighed: 20 procent

OLIVER BJORKSTRAND - Columbus Blue Jackets - 11 mål / 29 assist - 40 point

Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets er underdogs i deres første runde mod Lars Ellers Washington-mandskab

- Vandt endelige cheftræner John Tortorellas tiltro og blev en vigtig breddespiller for Columbus, da man fik styr på sæsonen. 40 point er et fint udbytte for en ung spiller som Bjorkstrand. Følelsen er faktisk, at han har mere i sig.

Første runde: Washington Capitals-Columbus Blue Jackets

Stanley Cup-mulighed: 5 procent

MIKKEL BØDKER - San Jose Sharks - 15 mål / 22 assist - 37 point

Mikkel Bødker spillede også slutspil i sidste sæson for San Jose Sharks

- Fik et bedre udbytte end i sidste sæson, og gjorde det forholdsvis godt ud fra sin begrænsede rolle på holdet. Fik frem for alt en større rolle i overtalsspillet, der hjalp ham til at producere mere.

Første runde: Anaheim Ducks-San Jose Sharks

Stanley Cup-mulighed: 5 procent

JANNIK HANSEN - San Jose Sharks - 2 mål / 12 assist - 14 point

Jannik Hansen har haft en tung sæson i San Jose med bare 46 kampe ud af 82

- Rigitg kedelig sæson. Har slet ikke passet ind i San Joses hold, og er ofte havnet udenfor startopstillingen. Bliver ikke i klubben efter denne sæson, men har samtidig sænket sin markedsværdi efter et tungt år. Får han en ny NHL-kontrakt?

Første runde: Anaheim Ducks-San Jose Sharks

Stanley Cup-mulighed: 5 procent

VM-chancerne

- Jeg tror, Mikkel Bødker og Jannik Hansen har den største chance for at komme med til VM. Fordi jeg tror, at San Jose får det svært med Anaheim, lyder det fra Uffe Bodin.

- Men Frederik Andersen kan også havne i samme situation, eftersom Toronto allerede i første runde får en rigtig stærk modstander i Boston. Og så er der naturligvis en af Oliver Bjorkstrand eller Lars Eller. Men jeg bliver ikke overrasket, hvis Columbus kan slå Washington ud. De har virkelig vist stor formstyrke i afslutningen af den regulære sæson.

Stanley Cup-favoritten

- For mit vedkommende er Nashviller Predators utvivlsomt den største favorit eftersom de har opbygget et virkelig stærkt mandskab. De har ligaens bedste forsvar, en målmand hvis formkurve er stigende, og fire kæder, der kan producere fremad. Det ser ud til, at det er deres sæson.