Ishockey VM

Danmark slipper for norsk stjerne - må ikke rejse til VM for sin klub

Norske Mats Zuccarello har spillet 463 kampe i NHL. Abbie Parr / Scanpix Denmark

NHL-klubben New York Rangers vil på grund af en skade ikke lade Mats Zuccarello rejse til VM i Danmark i maj.

Se ishockey-VM på TV 2 SPORT

Nordmændene håbede at få landets store ishockeystjerne med, ligesom han selv drømte om at spille VM i nabolandet Danmark.

Men Mats Zuccarello kommer ikke til at pryde Norges holdkort under ishockey-VM i Danmark, som begynder den 4. maj. Hans NHL-klub, New York Rangers, har nægtet ham at spille.

- Jeg skal ikke til VM. Vi har ordnet mit knæ, og jeg skal hvile i tre til fire uger. Derfor vil Rangers ikke have, at jeg tager af sted, siger Zuccarello til Nettavisen.

Han understreger dog, at klubbens valg er forståeligt, så han i stedet skal bruge sommeren på at blive helt frisk til den kommende sæson.

- Det er ærgerligt, for jeg havde stor lyst til at tage af sted og spille VM, men jeg må gøre, som cheferne siger.

Mens det er skidt nyt for Norge, er Zuccarellos fravær sportsligt set glædeligt for Danmark, der er i VM-gruppe med Norge.

Det er en af nøglekampene i gruppen, hvor Danmark også møder de store ishockeynationer USA, Canada og Finland samt Tyskland, Letland og Sydkorea, så stopklodsen fra New York Rangers bliver modtaget positivt i den danske VM-lejr.

- Det siger vi tak for og skal gøre vores bedste for at udnytte det. Det er helt sikkert, siger Danmarks målmand Sebastian Dahm til TV 2 SPORT.

- Det er jo en kæmpe svækkelse af det norske hold. Han er jo den ubestridte superstjerne på det hold. Han plejer at styre det hold og er utroligt vellidt. Han kender mange af drengene, som han er vokset op med, så det bliver helt sikkert en svækkelse.

Senere onsdag fandt endnu et afbud vej til den norske landstræner, Petter Thoresen, der også må se bort fra den tidligere NHL-spiller Patrick Thoresen, som spiller i den russiske storklub SKA St. Petersburg.

Mats Zuccarello har spillet i New York Rangers siden 2010. I 463 kampe har han lavet 315 point og var med i Stanley Cup-finalen i 2014, hvor Rangers tabte til Los Angeles Kings.

Kun én NHL-dansker er klar

For Danmark er indtil videre kun én NHL-spiller klar til VM, nemlig Frans Nielsen. Han og Detroit Red Wings nåede ikke med i slutspillet, som starter natten til torsdag dansk tid.

De seks øvrige NHL-danskere, Nikolaj Ehlers, Lars Eller, Frederik Andersen, Mikkel Bødker, Jannik Hansen og Oliver Bjorkstrand, har alle kvalificeret sig til slutspillet, men hvis de ryger ud i første runde, er deres VM-deltagelse fortsat en mulighed.

Mindst én dansker kommer til at ryge ud i første runde, hvor Lars Eller og Washington Capitals møder Oliver Bjorkstrands Columbus Blue Jackets.

TV 2 SPORT sender massivt fra VM i ishockey, som spilles i Herning og København.

Se sendeplanen her.