Ishockey

- Det er en kæmpe forløsning, siger Aalborg-spiller om finaleplads

Aalborg Pirates-spillere jubler efter den afgørende scoring mod Esbjerg Energy. TV 2 SPORT

Forwarden Jeppe Holmberg fornemmer, at Aalborg længes efter at vinde ishockeyguldet efter mange magre år.

Det er snart fire årtier siden, at det danske ishockeymesterskab for første og hidtil eneste gang endte i Aalborg.

Sidste gang byens ishockeyherrer tog guldet var i 1981. I år kan historien gentage sig, efter at Aalborg Pirates tirsdag aften spillede sig frem til DM-finalerne mod Herning Blue Fox.

- Det er en kæmpe forløsning for spillere og hele klubben. Det har været nogle hårde år for aalborgensisk ishockey. At komme i finalen er kæmpestort, siger forwarden Jeppe Holmberg.

Aalborg slot tirsdag på egen is de regerende mestre fra Esbjerg Energy med 4-2 i den syvende og afgørende duel i semifinalerne.

- Det kunne være gået begge veje, og der var også lidt nerver på. Men det var fedt at afgøre det foran vores hjemmepublikum, siger han.

21-årige Jeppe Holmberg, der før sæsonen skiftede fra Esbjergs mesterhold til Aalborg, kan tydeligt mærke, at Aalborg Pirates længes efter at tage DM-titlen efter 37 år.

- Det er helt sikkert.

- Det hold, vi har fået samlet i år, består af mange spillere, der har vundet mesterskaber før.

- Der er den erfaring, holdet måske har manglet tidligere. Der er blevet arbejdet hårdt gennem hele sæsonen for at opnå målet om en finale.

- Der har været et pres på, at vi skulle tilbage til toppen. Det er fedt at være en del af, siger han.

På fredag begynder DM-finalerne mod Herning Blue Fox, der som vinder af grundspillet har en ekstra hjemmebanefordel i bedst-af-syv-serien.

Jeppe Holmberg er derfor bevidst om, at Aalborg på et tidspunkt i serien som minimum skal vinde en kamp i Herning for at ende med guldet.

- Vi skal have den udesejr på et tidspunkt.

- Jeg tror, at det bliver afgørende, hvem der kommer bedst ud af perioderne med undertal og overtal. Fem mod fem er de to hold meget jævnbyrdige.

- Kan vi være gode i undertal og selv score i powerplay, så ser det godt ud for os, mener Holmberg.

Den første af syv potentielle guldkampe mod Herning spilles fredag klokken 19.30.