Ishockey

Dansk NHL-keeper inden slutspil: Der skal tages imod nogle tæsk

Frederik Andersen har sat klubrekord for Toronto Maple Leafs i denne sæson.  John E. Sokolowski / Ritzau Scanpix

Danske Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs tager i nat hul på slutspillet i verdens bedste ishockeyliga.

Slutspillet i NHL er skudt i gang, og i nat skal danske Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs på isen til deres første kamp mod Boston Bruins. 

Den danske målvogter har haft en stor sæson for den traditionsrige klub, og hvor han har været med i 38 sejre - hvilket er ny rekord i klubbens historie.

Selvom rekorden betyder meget for den tidligere Herning-spiller, er fokus fuldt rettet mod slutspillet. 

- Det er en sjov rekord at få i så stor en klub. Klubben er jo 101 år gammel og en af de originale klubber, så det er en stor ære, men lige nu betyder det ikke så meget, for vi har andre og større mål, lyder det fra Frederik Andersen til TV 2 SPORT.

Danskeren skal sammen med holdkammeraterne ud i syv kampe mod Boston Bruins, som holdet har en smule historie med. De to klubber stødte nemlig sammen i slutspillet i 2013, og her endte Bruins med at trække sig sejrrigt ud efter en overtidssejr på 5-4 i den afgørende kamp syv.

Og den danske målvogter forventer, at der igen vil blive tale om en tæt og intens serie. 

- Det er en hård modstander at få i første runde. De er rigtig gode og minder meget om os som hold, fordi de har en god bredde. 

- Det bliver ikke flot hockey her i slutspillet, det bliver dem, som får de grimme mål, tager imod tæskene og går ind hvor det gør ondt, der går videre. 

Andersen har i denne sæson været ligaens travleste målmand, hvis man kigger på skud mod mål. Derfor er han blevet hvilet mod slutningen af den regulære sæson, efter slutspillet var sikret. 

- Vi har haft tre gode dage med træning, og nu skal vi i gang med det, som hele sæsonen handler om. Vi spiller hveranden dag, og det passer mig perfekt, for så kan jeg finde ind i en rytme, og fordi vi spiller torsdag, lørdag og mandag, så kan jeg også følge med i de danske finaler. 

Frederik Andersens barndomsklub Herning Blue Fox er nemlig i den danske finale, hvor de møder Aalborg Might Pirates.

Du kan se holdenes første finalekamp fredag fra klokken 19.00 på TV 2 SPORT.