Ishockey VM

Frans Nielsen har fået lov til at spille VM

Landstræner Jan Karlsson råder over NHL-spilleren Frans Nielsen, når der afholdes VM i Danmark.

Helt som ventet har den danske ishockeystjerne Frans Nielsen har fået grønt lys af sin klub, Detroit Red Wings, til at repræsentere Danmark ved VM på hjemmebane i maj.

Det bekræfter landstræner Jan Karlsson over for Jyllands-Posten.

- Godkendelsen fra Detroit er på plads nu. Så har Frans forskellige personlige ting, han skal have ordnet, og derefter tilslutter han sig, så hurtigt han kan.

- Spillerne skal jo altid gennemgå en lægeundersøgelse af NHL-holdets læger for at blive godkendt til at spille VM. Og det check har Frans klaret, siger Jan Karlsson til avisen.

Frans Nielsen fortalte i begyndelsen af april til TV 2 SPORT, at han gerne ville spille med ved VM. På det tidspunkt havde Detroit Red Wings udspillet sin rolle i NHL-sæsonen.

- Ja, jeg kommer hjem og spiller VM, siger Frans Nielsen, sagde NHL-spilleren ved den lejlighed og tilføjede det lille 'men', der nu er afklaret. 

- Jeg er ved at planlægge detaljerne. Selvfølgelig skal jeg formelt have fri af Detroit Red Wings, men det regner jeg som en formalitet, da jeg ikke er skadet. Jeg har allerede talt lidt med Peter Regin om VM, siger Frans Nielsen med henvisning til den tidligere NHL-spiller, der ligesom Nielsen kommer fra Herning.

Slutrunden i Danmark bliver Frans Nielsens niende VM.

De øvrige danskere i NHL deltager i øjeblikket i slutspillet, men ryger deres klubber ud, kan danskerne tilslutte sig VM-truppen.

Det forudsætter dog også, at de ligesom Frans Nielsen får lov af deres arbejdsgiver.

Ved VM er Danmark i gruppe med Canada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Letland og Sydkorea.