Ishockey VM

Frederik Andersen er klar til VM

Den danske NHL-målmand, Frederik Andersen, melder sig definitivt klar for Danmark til VM-slutrunden.

Det har været et af de helt store spørgsmål i forhold til den danske VM-trup. Men nu er det en realitet, at Frederik Andersen skal vogte målet for det danske landshold under slutrunden.

Det bekræfter Frederik Andersen over for Politiken.

TV 2 SPORT har været i kontakt med landstræner Janne Karlsson, der dog endnu ikke har fået noget officielt at vide.

- Det er positive signaler, vi får fra Toronto nu, det er jeg glad for, siger Karlsson til TV 2 SPORT.

Andersens klub Toronto Maple Leafs fik for to dage siden slukket drømmen om Stanley Cup-trofæet, da de samlet tabte 4-3 til Boston Bruins. Dermed ville det altså være muligt for Frederik Andersen at blive indlemmet i landsholdstruppen. Og det var hovedpersonen meget interesseret i:

- Jeg vil gerne spille VM i Danmark. Selvfølgelig vil jeg gerne hjem og spille med drengene, siger 28-årige Frederik Andersen til TV 2 SPORT.

Og det har Frederik Andersen nu fået lov til af sin canadiske klub.

Frederik Andersen har i denne sæson præsteret på et meget højt niveau, og der hersker ikke tvivl om, at han vil kunne hjælpe Danmark ved slutrunden.

- Jeg mener, at han er top-5-målmand i NHL. Hvis han kunne stå derinde i kampene mod for eksempel Tyskland, Letland og Norge, så ville det betyde meget, siger den danske NHL- og VM-profil Frans Nielsen.

28-årige Frederik Andersen er født i Herning, hvor han også fik sin ishockey-opvækst. Han repræsenterede klubbens seniorhold i årene fra 2007-2009. Dermed vil Andersen kunne vende tilbage og spille i sin hjemby, som Danmark skal spille i under slutrunden.

Danmark har nu to NHL-spillere med i truppen.

Toronto-keeperen har tidligere repræsenteret Danmark ved fire VM-slutrunder. Sidste gang, han gjorde det, var i 2012.

VM-slutrunden i Danmark begynder den 4. maj og slutter den 20. maj.

Danske NHL-spillere til VM på hjemmebane

 1. Fem danske NHL-spillere er med ved VM

  Frans Nielsen, Detroit Red Wings: Frans Nielsen kom ikke med i slutspillet i NHL, og han stødte som den første NHL-spiller til det danske landshold.

  Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs: Blev slået ud efter syv kampe i slutspillets første runde. Har udtalt til TV 2, at han 'selvfølgelig gerne vil hjem og spille med drengene', hvorefter klubben har bekræftet målmandens VM-deltagelse.

  Oliver Bjorkstrand,  Columbus Blue Jackets: Blev slået ud efter seks kampe i første runde af slutspillet. To dage før VM-premieren meldte Bjorkstrand sig klar til at spille VM, selvom han endnu ikke har et kontrakt for næste sæson.

  Mikkel Bødker, San Jose Sharks: Blev slået ud i kvartfinalerne i NHL's slutspil. Mikkel Bødker meldte sig straks klar, og han spillede en fremragende kamp mod Finland få timer efter ankomsten til Danmark. 

  Jannik Hansen, San Jose Sharks: Blev slået ud i kvartfinalerne i NHL's slutspil. Jannik Hansen har meldt sig omgående VM-klar, og han spillede ligeledes mod Finland samme dag, han landede på dansk grund.

 2. To danskere kommer ikke hjem

  Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets: Er gået videre til semifinalerne i slutspillet. Derfor når han ikke at komme hjem, uanset om holdet skulle tabe serien 4-0.

  Lars Eller, Washington Capitals: Er også gået videre til semifinalerne, og derfor kan Eller heller ikke nå hjem og være med ved VM. Washington og Winnipeg kan først møde hinanden i en eventuel finale.