Ishockey VM

Stor forstærkning for Danmark: Oliver Bjorkstrand spiller VM

Den tredje NHL-spiller melder sin ankomst i den danske VM-trup. Oliver Bjorkstrand kommer hjem fra verdens bedste liga og spiller VM på hjemmebane.

Oliver Bjorkstrand vender hjem fra NHL-klubben Columbus Blue Jackets og forstærker Danmarks VM-trup. 

Den offensive profil er den tredje NHL-spiller, der stiller op for Danmark ved VM på hjemmebane. Ud over Bjorkstrand har Frans Nielsen og Frederik Andersen også meldt sig klar. De to sidstnævnte er allerede stødt til truppen, der tirsdag spillede den sidste testkamp inden VM-premieren fredag aften.

Bjorkstrand har været tvivlsom i truppen, fordi han ikke har nogen kontrakt for næste sæson. Det er usædvanligt, at spillere løber den risiko at spille VM, når de ikke er dækket af en klub.

- Det er selvfølgelig ikke nogen nem beslutning, når jeg ikke har nogen kontrakt for den kommende sæson. Men det har været en god og betryggende proces at få forsikringen på plads med DIU, og jeg har haft et brændende ønske om at være med i år. Jeg glæder mig vildt til at trække trøjen over hovedet på fredag, siger Oliver Bjorkstrand i en pressemeddelelse.

Danmark spiller sine hjemmekampe i Herning, hvor Oliver Bjorkstrand har fået sin ishockeyopdragelse.

Hans beslutning om at vende hjem glæder selvsagt ishockeyunionens sportschef Jesper Duus. 

- En fantastisk forstærkning til vores angreb. Det siger sig selv. Oliver er etableret NHL-spiller af den stærke slags, og han er samtidig højreskytte. Han bringer et farligt aspekt ind på holdet med sine målscorerevner. Vi glæder os virkelig til at se ham i Herning, siger sportschef hos Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus.

Oliver Bjorkstrand, der er søn af den i dansk ishockey legendariske spiller og træner Todd Bjorkstrand, har i de seneste sæsoner spillet for Columbus Blue Jackets i NHL. I denne sæson har han lavet 40 point i 82 grundspilskampe og tre point i en tæt første runde-serie i Stanley Cup-slutspillet, hvor Columbus tabte til Washington og Lars Eller. 

Med ankomsten af Oliver Bjorkstrand bliver Danmarks VM-trup reduceret fra fire til tre målmænd. Simon Nielsen forlader truppen, hvor Frederik Andersen, Sebastian Dahm og George Sørensen er udtaget.

Danske NHL-spillere til VM på hjemmebane

 1. Fem danske NHL-spillere er med ved VM

  Frans Nielsen, Detroit Red Wings: Frans Nielsen kom ikke med i slutspillet i NHL, og han stødte som den første NHL-spiller til det danske landshold.

  Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs: Blev slået ud efter syv kampe i slutspillets første runde. Har udtalt til TV 2, at han 'selvfølgelig gerne vil hjem og spille med drengene', hvorefter klubben har bekræftet målmandens VM-deltagelse.

  Oliver Bjorkstrand,  Columbus Blue Jackets: Blev slået ud efter seks kampe i første runde af slutspillet. To dage før VM-premieren meldte Bjorkstrand sig klar til at spille VM, selvom han endnu ikke har et kontrakt for næste sæson.

  Mikkel Bødker, San Jose Sharks: Blev slået ud i kvartfinalerne i NHL's slutspil. Mikkel Bødker meldte sig straks klar, og han spillede en fremragende kamp mod Finland få timer efter ankomsten til Danmark. 

  Jannik Hansen, San Jose Sharks: Blev slået ud i kvartfinalerne i NHL's slutspil. Jannik Hansen har meldt sig omgående VM-klar, og han spillede ligeledes mod Finland samme dag, han landede på dansk grund.

 2. To danskere kommer ikke hjem

  Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets: Er gået videre til semifinalerne i slutspillet. Derfor når han ikke at komme hjem, uanset om holdet skulle tabe serien 4-0.

  Lars Eller, Washington Capitals: Er også gået videre til semifinalerne, og derfor kan Eller heller ikke nå hjem og være med ved VM. Washington og Winnipeg kan først møde hinanden i en eventuel finale.

I ishockey er de bedste spillere bundet til deres klubber, mens der spilles VM. Derfor kan spillerne først bede om lov til at stille op, når klubholdene har udspillet deres rolle i kampen om mesterskabet - også kaldet Stanley Cup. 

Som du kan se i listen herover, har Danmark stadig fire spillere med i slutspillet. De skal ryge ud i denne slutspilsrunde, hvis de skal have mulighed for at nå hjem og spille de sidste kampe ved VM.

Se VM i ishockey på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.