Ishockey VM

- Bjorkstrand er en kæmpe gevinst for Danmark, siger ekspert

Oliver Bjorkstrand meldte sig onsdag klar til VM-truppen og er en stor forstærkning - især i powerplay. Det mener ishockeyekspert Kristian Lodberg.

Du kan se Danmarks første VM-kamp på fredag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, hvor Tyskland er modstanderen.

Det danske ishockeylandshold har fået en særdeles offensiv forstærkning, inden VM skydes i gang på hjemmebane.

NHL-spilleren Oliver Bjorkstrand fra Columbus Blue Jackets har nemlig meldt sin ankomst til Herning, hvor Danmark skal spille sine kampe.

Han er en kæmpe gevinst i powerplay. Danmark kan nu lave det udforudsete

Kristian Lodberg, ishockeyekspert

Og tilføjelsen af Bjorkstrand er et stort plus for Danmark. Det mener TV 2 SPORTs ishockeyekspert Kristian Lodberg.

- Det betyder, at Danmark får en NHL-spiller hjem, og det betyder, at niveauet stiger. Det virkelig interessante er, at han er en højrefattet målscorer. Det betyder, at han åbner målet op en anden måde, når han afslutter. Han er offensiv specialist, målscorer og skal sættes op, så det er ham, der afslutter, siger Kristian Lodberg.

- Det mangler landsholdet lidt, så det giver virkelig en dimension til det danske offensive spil. Han er en kæmpe forstærkning.

Bjorkstrand har været tvivlsom i truppen, fordi han ikke har nogen kontrakt for næste sæson. Det er usædvanligt, at spillere løber den risiko at spille VM, når de ikke er dækket af en klub efter slutrunden. Men ifølge Lodberg så viser det bare, at VM-turneringen betyder noget specielt for danskeren.

- Han skal bevise sig selv i en topkæde og kommer højst sandsynligt til at spille powerplay. Det er de ting, som han gerne vil have lov til i NHL, men ikke har fået endnu. At han kommer hjem viser, hvad Herning betyder for ham, da han ikke har en kontrakt, siger Kristian Lodberg.

- Alle i NHL ved, at han har offensive kvaliteter, men de er ikke forløst endnu. Der er ingen tvivl om, at Nikolaj Ehlers også er kommet ind i NHL med de spidskompetencer. Der har også været høje forventninger til ham, men han har indfriet dem. Alle ved, hvad han står for og har også fået den lange kontrakt. Det er den, som Oliver jagter, og det er drømmescenariet for ham.

- En kæmpe gevinst for Danmark

Det danske landshold har ambitioner om en kvartfinale ved VM-turneringen, og den er ikke blevet forringet af, at Oliver Bjorkstrand nu er kommet hjem.

- De kan kvalificere sig, men det er ikke en katastrofe, hvis de ikke gør. Det bliver målmandsspillet, undertallet og powerplay, der kommer til at afgøre, hvordan Danmark kommer til at præstere ved VM, siger Kristian Lodberg.

- Han er en kæmpe gevinst i powerplay. Danmark har en stærk powerplay-kæde i Peter Regin, Frans Nielsen, Philip Larsen, Nicklas Jensen og Patrick Russell inde foran mål. Men Danmark har kun Philip Larsen som en faktor som højrefattet spiller. Nu har de muligheden for at bygge to powerplay-kæder op, hvor de kan lave det uforudsete.

Med ankomsten af Oliver Bjorkstrand bliver Danmarks VM-trup reduceret til tre målmænd. Simon Nielsen forlader truppen, hvor Frederik Andersen, Sebastian Dahm og George Sørensen er med som målmænd.

Danske NHL-spillere til VM på hjemmebane

 1. Fem danske NHL-spillere er med ved VM

  Frans Nielsen, Detroit Red Wings: Frans Nielsen kom ikke med i slutspillet i NHL, og han stødte som den første NHL-spiller til det danske landshold.

  Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs: Blev slået ud efter syv kampe i slutspillets første runde. Har udtalt til TV 2, at han 'selvfølgelig gerne vil hjem og spille med drengene', hvorefter klubben har bekræftet målmandens VM-deltagelse.

  Oliver Bjorkstrand,  Columbus Blue Jackets: Blev slået ud efter seks kampe i første runde af slutspillet. To dage før VM-premieren meldte Bjorkstrand sig klar til at spille VM, selvom han endnu ikke har et kontrakt for næste sæson.

  Mikkel Bødker, San Jose Sharks: Blev slået ud i kvartfinalerne i NHL's slutspil. Mikkel Bødker meldte sig straks klar, og han spillede en fremragende kamp mod Finland få timer efter ankomsten til Danmark. 

  Jannik Hansen, San Jose Sharks: Blev slået ud i kvartfinalerne i NHL's slutspil. Jannik Hansen har meldt sig omgående VM-klar, og han spillede ligeledes mod Finland samme dag, han landede på dansk grund.

 2. To danskere kommer ikke hjem

  Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets: Er gået videre til semifinalerne i slutspillet. Derfor når han ikke at komme hjem, uanset om holdet skulle tabe serien 4-0.

  Lars Eller, Washington Capitals: Er også gået videre til semifinalerne, og derfor kan Eller heller ikke nå hjem og være med ved VM. Washington og Winnipeg kan først møde hinanden i en eventuel finale.