Ishockey VM

Degns karakterbog: - Det var bare verdensklasse

TV 2 SPORTs ishockeyekspert er klar med karakterer til de danske landsholdsspillere efter fredagens sejr over Tyskland ved VM i Danmark.

Dramatikken var på sit højeste, da Danmark fredag aften åbnede VM på hjemmebane med en sejr over Tyskland. 

De danske værter var foran med både 1-0 og 2-1, men alligevel skulle de ud i en straffeslagskonkurrence, før de knap 10.000 tilskuere i Boxen i Herning kunne juble over en sejr i VM-premieren. En sejr, hvor NHL-målmanden Frederik Andersen stjal opmærksomheden. 

KARAKTERSKALAEN

KARAKTERSKALAEN

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

- Vores bedste spillere var bedst. Frederik Andersen kom hjem og viste verdensklasse. Og så var der Frans Nielsen, Oliver Bjorkstrand og de andre stjerner. Dem, der skulle være gode, de hev det ekstra op. Resten holdt også højt niveau over hele linjen. Det er stærkt, siger TV 2 SPORTs ishockeyekspert, Lasse Degn. 

Herunder kan du læse ekspertens karakterer til de danske spillere efter sejren over Tyskland. 

FREDERIK ANDERSEN – 6

- Det var bare verdensklasse. Han leverede en fantastisk redning i 3. periode, og så gjorde han rent bur i straffeslagskonkurrencen. 

SEBASTIAN DAHM - UB

STEFAN LASSEN – 4

- Han spillede en rigtig god kamp. Stefan var dygtig i spillet uden puck og stod godt på egne blå linje. Han løste sine opgaver sikkert, men han gjorde ikke så meget forskel. 

PHILIP LARSEN – 4

- Philip spillede en god kamp. Jeg ved, han kan endnu mere. Han er en af dem, der kan mere offensivt. Men det var en solid præstation. 

OLIVER BJORKSTRAND – 5

- Han viste NHL-klasse flere gange i dag. Han gik ind og leverede og vandt nærkampene. Han fandt de frække driblinger frem og viste, at han er en af de bedste. Han havde x-factor. Men han manglede at få scoret. 

PETER REGIN (C) – 6

- Høj, høj klasse. Han fik masser af spilletid, og så var han stærk i powerplay. Han drev virkelig holdet frem. Det er stærkt. 

NICKLAS JENSEN – 5

- Han kan endnu mere, men han spillede en god kamp og manglede bare at lave mål. Han brugte sin krop og spillede med koldblodighed. Han viste, han er vant til at spille på det her niveau – og han manglede bare at lave mål, for han havde chancerne. 

JESPER JENSEN AABO – 6

- Han er vores ankermand. Han spillede næsten 25 minutter, og det var imponerende. Han løste alle situationer i dag – både i powerplay, boxplay og fem mod fem. Og så vandt han sine nærkampe. 

OLIVER LAURIDSEN – 5

- Han var hård, og han var solid. Han tog fra i egen zone og vandt nærkampene. Han fik ryddet op foran mål og var meget vigtig i boxplay.

NICHLAS HARDT – 5

- Nichlas fik bragt masser af fysik i spillet og fik masser af tid i kæden med Frans Nielsen. Han havde en god assist på 2-1-målet.

FRANS NIELSEN – 6

- Det var verdensklasse i dag. Han var bare overbevisende i alle spillets facetter - og så afgjorde han kampen. Det var fantastisk sat op på det første mål.

FREDERIK STORM – 5

- Han viste, han kan være med på det her niveau med både tempo og fysik. Han scorede til 2-1. Og så genererede han på egen hånd en stor chance.

NICHOLAS JENSEN – 4

- Spillede en godkendt kamp. Han var stærk i egen zone. Gjorde det egentlig godt, men det trak ned, at han gjorde det farligt to gange i slutningen. Men det var en godkendt og solid kamp. 

DANIEL NIELSEN – 4

- Han gik ind fra Metal Ligaen og hang i. Han leverede en solid præsation, selvom han var under pres nogle gange. Men han lykkedes. 

MORTEN MADSEN – 4

- Morten Madsen gjorde sit job og spillede klogt og smart. Og så var han god i vores boxplay. 

JULIAN JAKOBSEN – 4

- Han kom også ind fra Metal Ligaen og endte med at være en af de tre center, der spillede i tredje periode, hvor de gik ned på tre kæder i stedet for fire. Ved 1-1-målet var han lidt passiv, men det var der flere, der var.

MADS CHRISTENSEN – 4

- Spillede en rigtig god kamp, indtil han måtte gå ud midtvejs. Lad os ikke håbe, det er slemt, for han har vist fart og frækhed, der drillede.

EMIL KRISTENSEN – UB

MATHIAS BAU – 4

- Han fik begrænset spilletid, men han gjorde det godt og løste sine opgaver. 

JESPER JENSEN – 4

- Han scorede til 1-0 og var god i powerplay. Bestemt en godkendt kamp, men han blev sorteret fra i 3. periode. 

PATRICK RUSSELL – 4

- Han kom med fysik. Og så har han bygget på sit spil. Pasningsspillet var bedre, end jeg har set i et stykke tid.

JAN KARLSSON – 5

- Han formåede at styre tropperne på en dag, hvor der var så meget på spil, Det er en dag, vi har ventet på i fire år. Det var klasse.