Ishockey VM

VM-isen kritiseres i Royal Arena: - De så dårligere og dummere ud, end de var

VM-åbningskampen i Royal Arena blev en ensidig affære, da Rusland vandt 7-0 over Frankrig. Efterfølgende var det den dårlige is, der var i fokus.

Det vækkede dårlige minder om VM i Køln sidste år, hvor spillerne forlod banen midt i kampen, da isen begyndte at smelte.

Helt så slemt endte det heldigvis ikke i Royal Arena, da Rusland og Frankrig indledte VM i Royal Arena, men den russiske NHL-spiller og målscorer Yevgeni Dadonov var bestemt ikke imponeret efter kampen.

- Vi vil gerne have bedre is. Jeg håber, den bliver bedre dag for dag. Den sænkede spillet en smule. Det stopper pucken, så den ikke glider så langt, sagde han til TV 2 SPORT.

Og han var bestemt ikke ene om kritikken. TV 2 SPORTs ekspertkommentator Kristian Lodberg var til stede i arenaen, da Rusland ydmygede Frankrig med 7-0. Det var dog på ingen måde under forhold, som et VM i ishockey bør spilles under.

- Man kunne tydeligt se fra start, at der var forsinkelser i spillet, når de lavede afleveringer og prøvede at tage pucken med. De var helt væk på deres basisbevægelser. I løbet af første og anden periode blev det kun værre. Franskmændene kom til at se dårligere og dummere ud, af de reelt var på grund af isen, lød Lodbergs analyse.

Ifølge ham blev der også justeret kraftigt på temperaturen i hallen, så der undervejs blev omkring 10 grader koldere, ligesom der ifølge TV 2 SPORTs oplysninger blev lagt ekstra is på inden kampen.

Den danske landsholdslegende Morten Green, der under VM fungerer som ekspert for TV 2 SPORT, forklarede efterfølgende i VM-studiet, hvad det kan have af betydning, når isen bare er det mindste ustabil, og den hårfine balance i temperaturerne ikke er ramt.

- Hvis isen er rigtig dårlig og langsom, så er det et irritationsmoment. Specielt fordi de hold, der gerne vil spille god pasningsishockey og med højt tempo. De bliver straffet i sådan en situation. Det er urovækkende, der allerede er en situation på første dag, sagde Green, der dog fandt en trøst i, at dele af kritikken kom fra netop Rusland:

- Hver gang Rusland kommer ud til en VM-turnering, der ikke bliver afholdt i deres eget land, så skal de brokke sig over et eller andet, lød det med et smil.

Se alle kampe og bliv opdateret på VM via TV 2 Play