Ishockey VM

Kim Larsen-sang efter scoring går 'helt ind i sjælen' på dansk VM-profil

Danmark fik en rigtig god start på det første A-VM nogensinde på dansk grund, da det blev til sejr over Tyskland.

Se Danmarks kamp mod USA lørdag kl. 20.15 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Boxen i Herning og Royal Arena i København er blevet belagt med is, så tusindvis af tilskuere i de kommende uger kan nyde VM i ishockey.

Førstnævnte er Danmarks hjemmebane i gruppespillet, som fredag blev indledt med en 3-2-sejr over Tyskland efter straffeslagskonkurrence.

For spillerne var det en kæmpe oplevelse, hvor der faktisk var tid til at nyde rammerne undervejs i kampen.

- Når du kigger op, og der er røde og hvide farver over det hele, og når vi scorer, bliver der spillet en Kim Larsen-sang ('Vi er dem', red.). Det er sådan noget, som går helt ind i ens sjæl, siger Philip Larsen til TV 2 SPORT.

- Jeg lagde mærke til det. Det er sådan nogle ting, der sætter sig dybt. Det er noget, man højst sandsynligt får lov til at opleve første og eneste gang i karrieren. Man skal nyde hvert et sekund.

Oliver Lauridsen har tidligere spillet i verdens største ishockeyliga, NHL, mens han nu spiller i KHL, der regnes for den næststærkeste.

Alligevel har han svært ved at finde mange oplevelser i karrieren, der har været større end åbningskampen i Boxen.

- Den her må være helt oppe i toppen. At få lov til at spille VM på hjemmebane og så i sådan en kulisse til åbningskampen, er klart en af de fedeste oplevelser, jeg har været med til i min ishockeykarriere, må jeg blankt erkende.

- Det var en fantastisk ramme at spille åbningskampen i. Det var klart over forventningen. Sikke en stemning og en dejlig tæt og spændende kamp. Det kunne ikke have været mere perfekt.

NHL-stjernen Frans Nielsen er født og opvokset i Herning, og han scorede som den eneste i straffeslagskonkurrencen.

Derfor var han da også rørt til tårer, da han skøjtede af isen.

- Det var fantastisk. Hvilken atmosfære. Det var alt, vi havde håbet på, og det var helt vildt. Tusind tak, jeg håber, de kommer til at bære os frem i hele turneringen, sagde Frans Nielsen.

I en gyserkamp sikrede ishockeylandsholdet sig to vigtige VM-point med en 3-2-sejr over Tyskland. Video: TV 2 SPORT

Endelig har forwarden Julian Jakobsen haft ekstremt meget at juble over de seneste knap to uger.

Den 24. april var han med til at sikre det første danske mesterskab i 37 år til hjembyen Aalborg, og fredag den 4. maj stod han så i Boxen foran knap 10.000 tilskuere.

- Det her er jo næsten ligeså stort. Det er en stor kulisse. Man kan ikke rigtig sammenligne det. Vi havde en fantastisk kulisse i Aalborg for halvanden uge siden, og så at komme ind og få det igen er jo bare dobbelt op på glæden, siger Jakobsen til TV 2 SPORT.

- Det er selvfølgelig fantastisk, fantastisk fedt at få den oplevelse at spille VM på hjemmebane. Der er ubeskriveligt. Jeg har af gode grunde ikke set, hvordan det er i København, men den kulisse, Herning har skabt, giver virkelig VM-stemning. Det er fantastisk.

Og inden det hele skal handle om de danske spilleres følelser på hjemmebanen, var der også roser fra USA's Anders Lee efter straffeslagssejren over de canadiske ærkerivaler.

- Det var så fedt, og det bliver kun bedre. Vi nyder tiden her og glæder os til resten af turneringen. Danmark gør et rigtig godt stykke arbejde som vært. De har gjort et rigtig godt stykke arbejde med kulissen her, så det bliver fedt lørdag.

Netop Danmark og USA tørner sammen lørdag klokken 20.15. Kampen kan ses på TV 2 SPORT.