Ishockey VM

Dommer undskyldte til landstræner: - Første gang jeg oplever det

Norge fik en scoring underkendt i slutningen af kampen mod Tyskland. Efterfølgende undskyldte kampens overdommer.

En puck direkte i masken på den tyske målmand Timo Pielmeier fik resolut de amerikanske dommerne til at fløjte og stoppe spillet.

I samme sekund sendte norske Thomas Valkvæ Olsen ellers pucken i nettet ved stillingen 4-4 med fire minutter tilbage af tredje periode. Dermed ville Norge have bragt sig foran på et meget afgørende tidspunkt.

Men målet blev altså ikke anerkendt, da der skal fløjtes af, hvis en puck i ansigtet på en målmand er til fare. Det vurderede de amerikanske dommere i situationen.

Efter kampen tog kampens overdommer midlertidig fat i Norges landstræner Petter Thoresen og undskyldte.

- Jeg gik igennem mixed zone omkring 45 minutter efter kampen. Der står overdommeren og venter på mig. Så giver han mig hånden og siger undskyld for en forkert dommerbeslutning. Det bekræfter bare, at det var forkert at fløjte af, og at vi skulle have haft målet, siger Petter Thoresen til NRK.

Norge vandt kampen med 5-4 efter straffeslag. Men havde nordmændene vundet kampen i ordinær spilletid, så havde de fået tre point i stedet for de to point, som en overtids- eller straffeslagssejr giver.

- Det er første gang, jeg oplever i ishockey, at nogen kommer og giver dig hånden og siger undskyld. Men det var ikke kun i den situation, at vi synes de amerikanske dommere fløjtede imod Norge, siger Petter Thoresen.

Det manglende point, hvis Norge havde fået anerkendt målet og holdt fast i en 5-4-føring i de sidste fire minutter, kan i sidste ende få stor betydning for Norges VM-resultat.

Forventningen er nemlig, at Norge skal kæmpe med netop Tyskland, Danmark og Letland om en plads i kvartfinalen sammen med de tre forhåndsfavoritter fra USA, Canada og Finland, der alle forventes at kvalificere sig til kvartfinalerne.

- Jeg sætter pris på, at de (dommerne, red.) kommer og siger undskyld. Vi laver jo alle sammen fejl her i livet. Men det er ikke nogen trøst, hvis vi kommer til at mangle et point for at nå vores mål, siger Norges landstræner.

Norge har indledt VM med at tabe til Letland i overtid, mens de altså slog Tyskland på straffeslag.