Ishockey VM

Forstærkninger på vej - danske NHL-spillere melder sig klar til VM

Mikkel Bødker er ligesom Jannik Hansen få dage fra at støde til den danske VM-trup.

Det danske VM-hold i ishockey kan se frem til en stor forstærkning på wingpositionen.

- Jeg kommer til VM, fortæller Mikkel Bødker til TV 2 SPORT.

Dermed kan han ligesom sin danske San Jose Sharks-holdkammerat Jannik Hansen rejse til Danmark for at støde til truppen i Herning.

Men inden de to spillere kan tage med flyet mod Danmark, er der nogle praktiske ting, der skal i orden. Det fortæller sportschefen i Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus.

- Der er noget papirarbejde og noget lægetjek - i hvert fald på Mikkel - som skal overstås. Men alle er interesseret i, at det skal ske så hurtigt som muligt, siger Duus, som håber på, at begge spillere kan blive aktuel til onsdagens kamp mod Finland.

Som regel når man kommer tilbage efter længere tids fravær, kan motivationen opveje den manglende kampform

Jesper Duus

En tilgang af Mikkel Bødker vil være et markant forbedring til landsholdet, mener TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

- Mikkel Bødker er brandvarm i slutspillet, laver mål og assists og spiller rigtig godt. Han har en stor rolle på holdet, så han vil uden tvivl komme hjem i topform. Det vil bare betyde, at holdet ser endnu stærkere ud, end det allerede er, hvis begge spillere kommer med.

Bødker blev draftet af Phoenix Coyotes i første runde som nr. otte i NHL's draft i 2008. Han blev dermed den højest draftede dansker nogensinde

Motivation opvejer for kampform

Jannik Hansen meddelte mandag morgen til Jyllands-Posten, at han var klar til at rejse hjem til VM. Den 32-årige Sharks-spiller har dog ikke spillet så meget for sin klub i denne sæson.

Det er også noget, som det danske landshold har haft inde i deres overvejelser om at hente ham hjem.

- Jeg kender Jannik, og jeg ved, han har trænet godt. Selvfølgelig er der noget kampform, som han ikke har. Som regel når man kommer tilbage efter længere tids fravær, kan motivationen opveje den manglende kampform. Så jeg tror stadig, han vil være en tilgang, fortæller Duus.

Danmark møder mandag aften Canada i den tredje kamp ved VM. Den kamp kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 20.15.

Danske NHL-spillere til VM på hjemmebane

 1. Fem danske NHL-spillere er med ved VM

  Frans Nielsen, Detroit Red Wings: Frans Nielsen kom ikke med i slutspillet i NHL, og han stødte som den første NHL-spiller til det danske landshold.

  Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs: Blev slået ud efter syv kampe i slutspillets første runde. Har udtalt til TV 2, at han 'selvfølgelig gerne vil hjem og spille med drengene', hvorefter klubben har bekræftet målmandens VM-deltagelse.

  Oliver Bjorkstrand,  Columbus Blue Jackets: Blev slået ud efter seks kampe i første runde af slutspillet. To dage før VM-premieren meldte Bjorkstrand sig klar til at spille VM, selvom han endnu ikke har et kontrakt for næste sæson.

  Mikkel Bødker, San Jose Sharks: Blev slået ud i kvartfinalerne i NHL's slutspil. Mikkel Bødker meldte sig straks klar, og han spillede en fremragende kamp mod Finland få timer efter ankomsten til Danmark. 

  Jannik Hansen, San Jose Sharks: Blev slået ud i kvartfinalerne i NHL's slutspil. Jannik Hansen har meldt sig omgående VM-klar, og han spillede ligeledes mod Finland samme dag, han landede på dansk grund.

 2. To danskere kommer ikke hjem

  Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets: Er gået videre til semifinalerne i slutspillet. Derfor når han ikke at komme hjem, uanset om holdet skulle tabe serien 4-0.

  Lars Eller, Washington Capitals: Er også gået videre til semifinalerne, og derfor kan Eller heller ikke nå hjem og være med ved VM. Washington og Winnipeg kan først møde hinanden i en eventuel finale.