Ishockey VM

Bødker lavede assist på alle mål, efter han var fløjet ind fem timer før kampen

Den lange rejse fra USA til Danmark var ikke til at se på NHL-spilleren Mikkel Bødker, der spillede en stor rolle i Danmarks sejr over Finland.

Se Danmarks kamp mod Norge fredag klokken 16.15 på TV 2 og TV 2 PLAY

Danmark blev væsentligt forstærket til onsdagens VM-kamp mod Finland, da NHL-spillerne fra San Jose Sharks Mikkel Bødker og Jannik Hansen om eftermiddagen landede i Danmark.

De kom i kamp fem timer efter landingen i Billund Lufthavn, men den lange rejse eller muligheden for jetlag for på ingen måde til at spore.

På scoringstavlen gjorde især Mikkel Bødker sig bemærket, da han blev noteret for en assist på alle de danske mål i 3-2-sejren over Finland.

- Mikkel Bødker er fuldstændig kampafgørende med sine tre assists, siger TV 2 SPORTs ishcockeyekspert Morten Green.

Især 3-2-målet høster NHL-danskeren store roser for.

- Her ser vi bare et verdensklasseoverblik. Alle tror, han skal skyde. Han finter skuddet og får den finske back til at trække op og målmanden til at sætte sig ned, og så lægger han den på tværs til Nichlas Hardt, der bare skal lægge den ind i åbent mål.

Nicklas Hardt blev manden, der i et dansk powerplay afgjorde VM-opgøret mod Finland. Video: TV 2 SPORT

Hyldes af holdkammeraterne

Jannik Hansen bliver på ingen måde glemt i Mikkel Bødkers assist-show mod Finland.

Sammen med Bødker bliver de hyldet for en stor præstation under nærmest utænkelige omstændigheder, hvor de altså var på isen fem timer efter en rejse på omkring 15 timer fra San Fransisco i USA.

- Jeg er fuldstændig rystet over den præstation, de to har leveret, siger Morten Green.

- Jeg er imponeret. De har lige siddet i flyet og spiller direkte derfter. Mikkel spillede rigtig godt i dag og lavede et fantastisk oplæg til det sidste mål. Jannik arbejder bare, som han altid gør. Man ved lige nøjagtig, hvad man får fra ham. Selvom han har spillet i NHL i mange år, er han ikke for fin til bare at tage arbejdshandskerne på. Det er den indstilling, vi vinder på, siger Danmarks kaptajn, Peter Regin, til TV 2 SPORT.

- De skaber utroligt mange chancer og har pucken meget i Finlands zone. De skaber meget tyngde i vores spil og er gode på pucken, og med deres fysiske spil hjælper de også utroligt meget, siger Nichlas Hardt.

Mikkel Bødker nedtonede efter kampen, at det skulle være noget nærmest overmenneskeligt, han havde leveret efter den lange rejse.

- Det er det, jeg er vokset op med at lave. Jeg elsker at lave det, jeg laver. Hver gang man kommer ud på isen, glemmer man alt andet. Det var fantastisk sjovt, siger han til TV 2 SPORT.