Ishockey VM

NHL-stjerne efter danske sejre: - Det kan blive stort

Efter to sejre i træk står Danmark i en gunstig position inden de sidste to gruppekampe ved VM på hjemmebane.

Se Danmark-Sydkorea på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Mikkel Bødker kom første til VM onsdag, efter at han og San Jose Sharks var røget ud af slutspillet i NHL.

Danmark kom med én sejr og to nederlag i ryggen, men med tre assists mod Finland var han stærkt medvirkende til, at Danmark sensationelt vandt med 3-2. Det blev fredag fulgt op med en 3-0-sejr over Norge, hvor Bødker tegnede sig for en enkelt assist.

Dermed ligger Danmark lunt i svinget til som minimum at tage fjerdepladsen i gruppe B, som giver adgang til kvartfinalerne. Bødkers forventninger er i hvert fald ikke blevet mindre.

- Det kan blive stort. Vi må ikke drømme for meget, for vi har stadig to svære kampe tilbage. Men vi spiller på de gode tangenter lige nu, og dem vil vi fortsætte med, siger han til TV 2 SPORT.

Talte chancen ned

Den officielle målsætning før VM blev sat til netop en kvartfinale, som Danmark kan komme et stort skridt nærmere lørdag, når det gælder Sydkorea.

Danmarks kaptajn, Peter Regin, erkender, at spillerne har været meget forsigtige med at råbe for højt om, hvad succeskriteriet var ved VM.

- Vi prøvede at snakke den lidt ned. Det kan vi godt være ærlige omkring nu, men det hele stod og faldt lidt med kampen mod Tyskland. Vi kunne have tabt i straffe, og havde de taget point i resten af turneringen, og vi ikke havde slået Finland, havde vi alligevel ikke nået den, siger Peter Regin.

- Men inde i gruppen har det hele tiden været en kvartfinale, og vi vidste jo, at jo flere der kom hjem, og jo bedre hold vi fik, jo højere er målsætningen også.

Snart farvel til Boxen

Der resterer to kampe af gruppespillet, og det betyder formentlig også, at det snart er slut med at spille foran tilskuerne i Boxen, som danskerne igen og igen har talt varmt om.

Danmark kan selvfølgelig stadig ryge ud, og så er det slut, men også hvis danskerne går videre som treer eller firer i puljen, skal de vinke farvel til Boxen og i stedet spille i Royal Arena i København.

- Vi snakkede om det inden kampen, at man skal huske at nyde det, for vi er godt klar over, at vi er her på lånt tid, siger Peter Regin.

Der er dog den mulighed, at Danmark kan kravle helt op på første- eller andenpladsen i gruppen. De hold bliver i Boxen og spiller kvartfinaler der.

- Den er svær, ikke? siger Regin med et grin.