Ishockey VM

Fravalg af dansk vicekaptajn viser, at det på 'papiret er det stærkeste hold’ nogensinde

Morten Madsen har været med til VM alle år siden 2006. Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

31-årige Morten Madsen fik stort set ingen spilletid, efter at NHL-danskerne Mikkel Bødker og Jannik Hansen stødte til VM-truppen.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

Siden VM i 2011 har Morten Madsen båret et A på sin landsholdstrøje - det synlige tegn på, at han er assistant captain.

Den 31-årige forward er i gang med sit 13. VM i træk for Danmark, men det er ikke helt, som det plejer, hvor Morten Madsen i flere år har været blandt de bærende spillere på holdet.

Han spillede godt nok en del i de første tre kampe, men efter at Mikkel Bødker og Jannik Hansen stødte til, blev det til mindre end et minut sammenlagt i kampene mod Finland og Norge.

Lørdag blev det dog til ni minutter på isen i 3-1-sejren over Sydkorea.

- Man vil jo spille. Det er derfor, man er med, så det var sjovt at være tilbage. Man vil jo helst spille, men nu har drengene gjort det rigtig godt. De sidste par kampe har de ikke set en plads til mig. Det er, hvad det er, siger Morten Madsen til TV 2 SPORT.

Holdspiller til fingerspidserne

Den mangeårige landsholdsanfører Morten Green, der stoppede efter VM sidste år, tror da heller ikke, det er sjovt at være på yderste mandat, når "man har været en stor og bærende del af landsholdet i så mange år."

Men i tilfældet Morten Madsen ser han det overhovedet ikke som noget, der giver problemer i omklædningsrummet.

- Det er en holdspiller ud til fingerspidserne, så selvom han sikkert gerne ville have haft mere istid, er det ikke noget, han lufter eller giver udtryk for i gruppen. Han gør alt, som han nu kan, for at skabe det bedste resultat.

Faktisk er situationen med Morten Madsen som en spiller, der ikke nødvendigvis skal regne med megen tid på isen, bare et tegn på den store styrke i Danmarks trup, mener Morten Green.

- Bare det at Morten Madsen overhovedet er i spil til at være 13. forward, synes jeg, er bemærkelsesværdigt. Så kan man diskutere, om det er rigtigt eller forkert, og om det var en anden, der skulle være det.

- Det viser jo, at det på papiret er det stærkeste danske landshold, der har været.

Morten Madsen er den spiller med næstflest VM-slutrunder på cv'et i den danske trup kun overgået af Daniel Nielsen, der spiller sit 14. VM.