Ishockey VM

- Gør det dem lykkelige, vil jeg gerne være med til det, siger dansk stjerne

Mikkel Bødker sørger under hver eneste opvarmning i Boxen for at dele souvenirs ud til de danske fans.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

Hvis arrangørerne af VM i ishockey i Danmark kommer til at stå i en situation, hvor de mangler pucke, kan de passende tage fat i kraven på Mikkel Bødker.

Den danske NHL-stjerne, der med fire assists har haft en stor aktie i de tre danske sejre i træk, sørger nemlig for at give fansene en oplevelse i Boxen, allerede inden kampene begynder.

Flere pucke har han kastet ud over banderne eller taget med ud til fansene.

- De står og råber på en puck, så jeg kan ligeså godt smide en ud til dem. Vi har ikke brug for alle de pucke til opvarmning alligevel, siger Mikkel Bødker med sit karakteristiske smil.

- Det er jo en oplevelse for dem også. Det er fremtidens hockey-danmark, så hvis en lille puck gør dem lykkelige, og de får en god oplevelse, så vil jeg gerne være med til det.

Sådan er kulturen i dansk ishockey

For Morten Green, der til og med sidste år var med Danmark til VM 19 gange i træk, er Mikkel Bødkers ageren ingen overraskelse.

Det kendetegner derimod dansk ishockey, mener han.

- Det viser, at han har et stort overskud, når han skal ud og spille kampe. Han tænker ikke kun på sig selv, men også på folk omkring sig. Han ved godt, at hvis han smider et par pucke ud til børn og skriver et par autografer, så har han gjort deres dag meget, meget bedre, siger Morten Green.

- Jeg tror ikke, du kan finde nogen danske ishockeystjerner, der opfører sig som idioter. Det er den kultur, der er i dansk ishockey. Det er nogle gode drenge, som tænker på deres omgivelser og gerne vil hjælpe til, hvor de kan.