Ishockey VM

VM-programmet hjælper Danmark: - Unægteligt til vores fordel

Kampprogrammet ved VM har været en fordel for Danmark, siger sportschefen.

Se Danmark-Letland på TV 2 og TV 2 PLAY

Tirsdag skal VM-grupperne afgøres, og her skal Danmark i direkte duel med Letland om en plads i kvartfinalen.

Danmark kommer ind til kampen med hele to fridage, mens Letland har været i kamp 24 timer før braget.

- Vi har selvfølgelig en fordel som værtsnation, og kampene ligger unægteligt til vores fordel. Så kan vi altid diskutere, om to fridage lige pludselig slår rytmen i stykker, men der er i hvert fald ikke nogen undskyldninger for ikke at være frisk, siger sportschef i Danmarks Ishockey Union Jesper Duus.

Mere hvile end rivaler

Kigger man på Danmarks andre rivaler, der var udråbt til kampen om fjerdepladsen i gruppen, er det kun Tyskland, der har haft nogenlunde det samme program som Danmark.

Letland har med én undtagelse mødt modstandere, der har haft hviledag før kampen, og så har letterne desuden deres syv kampe inden for 11 dage, mens Danmark har kampene over 12 dage, og så går der altså kun omkring 21 timer, fra letterne forlader isen mandag, før kampen mod Danmark starter.

Norge, der mandag skal i kamp mod Sydkorea for at undgå nedrykning fra A-rækken, har spillet sine syv kampe på blot 10 dage, og ligesom letterne har de med én undtagelse mødt nationer, der er kommet med en hviledag i benene. Dagen inden kampen mod Danmark, som blev spillet klokken 16.15, var Norge i aktion klokken 20.15.

Ifølge det internationale ishockeyforbunds (IIHF) regelsæt kommer VM-arrangøren med et udkast, som så skal godkendes af de øvrige deltagerlande. TV 2 SPORT har været i kontakt med Norges organisationschef, som bekræfter, at de godkendte programmet.

- Det skal jeg jo ikke blande mig så meget i. Vi har set kampprogrammet, og alle nationer har haft deres mulighed for at gøre indsigelser. Jeg har ikke siddet nede på IIHFs kontor og hørt, hvad der er blevet sagt, siger Jesper Duus.

De danske spillere glæder sig over at have to hviledage før braget og mener ikke, det er en dag for meget.

- Det er fint. Det har været nogle hårde kampe, og der har været vanvittigt varmt derinde. Folk er efterhånden ved at være godt dehydrerede, så det er meget fornuftigt med et par fridage, hvor vi virkelig kan fokusere på kampen tirsdag og sørge for, at vi er helt oppe i gear, siger Stefan Lassen.