Ishockey VM

Stor hjælp til Danmark: Tyskland besejrer Finland

Danmark har fået en stor chance for at blive nummer tre i gruppen, efter Tyskland besejrede Finland i overtiden.

De tyske OL-sølvvindere leverede søndag aften et stort resultat ved VM i ishockey.

I gruppekampen mod de finske storfavoritter vandt Tyskland med 3-2 efter forlænget spilletid. Med de to point har tyskerne nu syv point, men kan ikke længere nå en kvartfinale.

Det kan Finland til gengæld, selvom chancen for en god placering i gruppen led et alvorligt knæk. Finland mangler at møde USA i den sidste gruppekamp, og taber de den, kan de blive overhalet af Danmark, som mangler at møde Letland.

Danmark har dermed en realistisk chance for at få tredjepladsen, som giver muligheden for en lettere modstander i kvartfinalen. Kvartfinalerne sammensættes nemlig sådan, at vinderen af den ene gruppe møder nummer fire i den anden gruppe. Samtidig mødes nummer to og tre fra de to grupper.

Med én kamp tilbage ligger Danmark nummer tre i Gruppe B med 11 point. Det er et point mere end Canada, der dog mangler at spille to kampe. Der skal store overraskelser til, hvis ikke Canada skal glide forbi Danmark. Derfor er det mest sandsynlige, at Danmark bliver enten nummer tre eller fire i gruppen, selvom andenpladsen også er en matematisk mulighed. Det hele forudsætter dog, at Danmark slår Letland tirsdag aften - en kamp der vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.

Sådan er stillingen i Danmarks gruppe.

Tyskland slog til i overtiden

Finland fik den bedste start i søndagens kamp mod Tyskland. Efter første periode førte de 1-0 på en scoring af Eeli Tolvanen.

I anden periode var Tyskland skarpest med scoringer af Frederik Tiffels og Björn Krupp. I den sidste periode stod der Finland på det hele. I 18 minutter pressede de Tyskland i bund, inden Sebastian Aho kunne udligne i powerplay.

To minutter inde i overtiden afgjorde Tysklands Markus Eisenschmid kampen og sikrede sit land to point, mens finnerne måtte nøjes med det ene.

Disse kampe mangler i Danmarks gruppe:

14. maj: Sydkorea - Norge, Canada - Letland

15. maj: Finland - USA, Canada - Tyskland, Letland - DANMARK

Se Letland - Danmark tirsdag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.