Ishockey VM

Svenske spillere sendt hjem fra VM: - Det er en besked, man ikke vil give

Carl Klingberg er en af fire spillere, der forlader VM. Tt News Agency / Ritzau Scanpix

Sveriges VM-trup er blevet forstærket med fire spillere fra verdens bedste ishockeyliga.

Se alle kampe fra VM i ishockey på TV 2 PLAY

De regerende verdensmestre fra Sverige har fået rekordmange NHL-spillere med til VM i Danmark.

Det står klart, efter at Nashville Predators-trioen Mattias Ekholm, Filip Forsberg og Viktor Arvidsson samt Patric Hörnqvist fra Pittsburgh Pinguins har meldt deres ankomst midt under VM-slutrunden, hvor Sverige står noteret for fem sejre i ligeså mange kampe.

Men da der ikke er uendelige pladser i truppen, betyder det også farvel til John Norman, Carl Klingberg, Lawrence Pilut og Adam Almquist.

- Det her er bagsiden af medaljen. De har været med fra starten og gjort det godt, kommet til hver eneste træning og vist, at de vil ind på holdet. Og når det fedeste skal til at begynde, må de rejse hjem, siger Sveriges assisterende landstræner Johan Garpenlöv til Expressen.

- Det er en besked, man ikke vil give. Men desværre er det sådan det er, vi har et bestemt antal pladser. Når den slags spillere kommer, er det lettere for dem at få beskeden.

Især Filip Forsberg var en markant figur i NHL-slutspillet, hvor han og Predators dog blev slået ud af Nikolaj Ehlers' klub, Winnipeg Jets.

Han stod for hele 16 point i 13 slutspilskampe for klubben, der sidste år nåede Stanley Cup-finalen.

Sverige har nu 20 NHL-spillere i VM-truppen - eksklusiv Lias Andersson, der har skrevet kontrakt med New York Rangers fra næste sæson.