Ishockey VM

VM er 'klart godkendt' allerede inden sidste kamp, siger sportschefen

Jesper Duus, der er sportschef i Danmarks Ishockey Union, er allerede tilfreds med det VM, danskerne har leveret.

Se Danmark-Letland på TV 2 og TV 2 PLAY

Danmark har ved VM på hjemmebane allerede efter seks kampe tangeret rekorden for flest point ved en slutrunde.

11 point er det blevet til, ligesom danskerne stod noteret for efter syv kampe i 2016, hvor det blev til en plads i kvartfinalen.

Netop en kvartfinale er målsætningen for Danmark, der selv kan afgøre sin skæbne i sidste gruppekamp på tirsdag mod Letland, men uanset resultatet og udfaldet er sportschefen i Danmarks Ishockey Union tilfreds.

- Ja, det er klart godkendt, siger Jesper Duus til TV 2 SPORT.

- Vi har den finale, vi egentlig havde drømt om inden. At det så udvikler sig til, at vi kan ende med at få brug for alle 14 point for at gå videre, er bare turneringens udfald. Jeg synes, det har været en succes.

Det er første gang nogensinde, at Danmark er vært for et A-VM i ishockey, og det har givet sportschefen mange store oplevelser, selvom han selvfølgelig primært skal fokusere på det sportslige.

- Godt nok lever vi lidt i en boble, hvor vi er på hotellet og i hallen. Endnu værre er det selvfølgelig for spillerne. Jeg har jo siddet på tilskuerpladserne og kunnet se kampene. Der har været gåsehud rigtig mange gange. Man fornemmer, at hele Herning står på den anden ende. Det har været en rigtig fed oplevelse, siger Duus.

Danmark kan nøjes med ét point i kampen mod letterne på tirsdag, medmindre de sensationelt tager point fra Canada i mandagens sene kamp, som kan ses på TV 2 SPORT.