Ishockey VM

Dansker hylder landsholdet midt i egen NHL-succes

Lars Eller er i gang med et fantastisk NHL-slutspil, hvor han virkelig er trådt i karakter. Samtidig jubler han over det danske landsholds VM.

Det kan godt være, Lars Eller har travlt med Stanley Cup-slutspillet i verdens bedste liga. Men derfor kan han godt glæde sig over dansk VM-succes - og ikke mindst anerkendelse.

- Det er fantastisk at læse om. Jeg så Tysklands-kampen og halvdelen af den mod Finland. Det er på tide, at Danmark får øjnene op for, hvad vi har - ikke kun som landshold, men også af verdensklasse-atleter, siger Lars Eller til TV 2 SPORT.

Washington-spilleren spejder mod dansk VM-succes samtidig med, at han selv håber på at skrive historie på isen. Som den første dansker, der vinder Stanley Cuppen.

Og det ser godt ud for historieskrivningen, for danskeren og Washington Capitals er efter to udekampe mod Tampa Bay Lightning foran med 2-0 i slutspilsserien. Dermed er holdet fra hovedstaden blot to sejre fra en Stanley Cup-finale - og en optimal mulighed for at blive den første dansker, der får indgraveret sit navn i trofæet.

Når Lars Eller dagen efter leverede imponerende tre point i nattens 6-2-sejr, er det svært ikke at tænke på NHL's hellige gral fra lufthavnen i Tampa.

- Det er klart med sådan en fridag her i Tampa på vej i lufthavnen, så strejfer ens tanker da, at man kan stå i en Stanley Cup-finale. Samtidig er det en udfordring i at holde ydmygheden i tilgangen til kampene. Det er let at komme for højt op og så lette foden fra speederen, siger Lars Eller til TV 2 SPORT.

- Jeg føler, jeg har spillet mine bedste kampe. Der er godt flow i spillet for mig, og jeg har rigtig god kemi med mine kædekammerater. Vi er alle i sync. Alle ved, hvad alle skal gøre. Det får det til at se let ud.

Lars Eller nyder godt af, at svenskeren Nicklas Bäckström er skadet. Det betyder mere istid til den danske center.

Men selvom der er grund til glæde over den gode start på Eastern Conference-finalen, så skal optimismen tøjles.

- Vi er oppe 2-0, men det er vigtigt for den mentale del, at vi ikke kigger for langt frem. Men vi er svære at slå, og de to sejre her har givet os et perfekt udgangspunkt.

Det er heller ikke så svært på et mandskab, der gennem de seneste år flere gange er blevet regnet blandt de helt store favoritter til et mesterskab. Men endnu står trofæ-skabet i den amerikanske hovedstad uden det helt store trofæ. Den slags er med til at lægge en dæmper på sagerne.

- Vi har lært meget af de foregående år og har et erfarent hold, og jeg tror ikke, vi fejler. Men Tampa kommer ikke til at lægge sig fladt ned.

Det får Washington Capitals og Lars Eller lejlighed til at mærke på egen krop, når de spiller tredje kamp i serien natten til onsdag.