Ishockey VM

Enige VM-danskere: - Kampen betyder alt

Danmark møder tirsdag Letland i en direkte duel om at nå kvartfinalen ved VM på hjemmebane.

Se Danmark-Letland på TV 2 og TV 2 PLAY

Danmark har allerede hentet fire sejre ved VM og tangeret sin rekord for flest antal point ved en slutrunde: 11.

Det er imidlertid ikke nok til at være sikker på en plads i kvartfinalen, fordi den direkte rival til pladsen, Letland, har hentet ni point. Det er derfor en slags finale før en eventuel kvartfinale. Derfor siger de danske spillere det samme om kampen mod letterne: "Den betyder alt."

Letland fik efterfølgende point mod Canada, hvilket betyder, at Danmark skal vinde for at komme i kvartfinalen.

- Det er en kamp, vi skal ud og vinde. Alle ved, hvad der står på spil. Det bliver den største kamp, vi har spillet indtil videre ved VM, siger Nicklas Jensen til TV 2 SPORT.

- Det er en stor kamp for os. Vi har sat os i en god position, hvor vi selv kan afgøre, om vi skal videre. Det er en kæmpekamp. Vi glæder os, siger Frans Nielsen.

Danmark kan nøjes med ét point mod Letland og stadig kvalificere sig til kvartfinalen. Det betyder, at danskerne 'bare' skal have uafgjort, når de 60 minutter er gået.

Men spillerne understreger alligevel, hvor stort et VM de allerede har spillet.

- Lige meget hvad der sker, skal vi huske, at vi har spillet en rigtig god VM-turnering. Jeg synes, vi skal gå ud og spille med det helt store pres, men det er klart, at vi vil være rigtig skuffede, hvis vi ikke når kvartfinalen, siger Jesper Jensen Aabo og fortsætter:

- Forskellen er, om det skal være godkendt eller mere end godkendt, men det vil være helt kanon at spille en kvartfinale på hjemmebane.

Også NHL-stjernen Frans Nielsen kommer uanset hvad til at tage en uforglemmelig oplevelse med sig hjem til Detroit, når VM er overstået.

- Det vil være noget, vi aldrig vil glemme. Det har været en kæmpe oplevelse. Det har bare været fantastisk fra dag ét, siger Frans Nielsen.

Julian Jakobsen, der spiller sit niende VM, frygter imidlertid, at et nederlag til Letland vil blive det, folk husker.

- Den kommer til at definere vores VM på godt og ondt. Jeg tror desværre ikke, man husker de fire andre sejre på samme måde, hvis vi taber. Så er det nok Letland-kampen, man husker, også fordi det vil være en kæmpe skuffelse, siger Julian Jakobsen.

Kampen mellem Danmark og Letland spilles tirsdag klokken 20.15 og kan ses direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.