Kim Larsen-sang har fået ny mening for VM-spiller: - Det vil den nok altid have

12 gange under VM på hjemmebane udløste danske scoringer Kim Larsen-sangen 'Vi er dem' for fuld udblæsning på anlægget i Boxen.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

Det første ishockey-VM nogensinde afholdt i Danmark sluttede for værtsnationens vedkommende tirsdag aften i Boxen, da Letland vandt med 1-0.

Danmark havde inden kampen nået 11 point, der var en tangering af nationens pointrekord i VM-sammenhæng, men denne gang rakte det ikke til en plads i kvartfinalen.

Danskerne fik ikke scoret, og dermed nåede de ikke for 13. gang under VM at høre Kim Larsen synge 'Vi er dem de andre ikke må lege med. Vi er det dårlige selskab' skønt akkompagneret af 10.000 fans i Boxen i Herning.

Backen Philip Larsen var efter første kamp ude at sige, at sangen gik lige i hjertet, og det er ikke noget, der slutter med Danmarks VM anno 2018.

- Den har fået en ny mening, og det vil den nok altid have fremover, siger Philip Larsen til TV 2 SPORT.

Danmark vandt fire kampe og sikrede sig en plads i kvartfinalen, men klimakset på et generelt succesrigt VM på hjemmebane blev bare ikke nået.

- Udadtil har det været nogle af de mest fantastiske dage, alle på holdet og dem rundt om kunne forestille sig. Den opbakning og opmærksomheden, hockey har fået i Danmark, har jo været over al forventning, siger Philip Larsen.

- Der har ikke været noget som helst at klage over. Det har været fantastisk at være en del af. Derfor er det så pissehamrende surt at stå her nu, og så er det endt på den måde.

Også Frans Nielsen, der kommer fra Herning, havde meget blandede følelser efter nederlaget til Letland.

- Det er skuffende at stå her lige nu, men det har været fedt at være med hele vejen. Det har været en kæmpe oplevelse og noget, jeg aldrig vil glemme, siger Frans Nielsen til TV 2 SPORT.

Lige efter kampen var det svært for spillerne at sætte ord på, hvad det egentlig var, der manglede i det altafgørende slag mod Letland - udover mål.

- Jeg synes egentlig, vi spillede udmærket, men vi lavede ikke mål, og så er det svært. Jeg synes, vi har udmærkede chancer, men vi kommer ikke helt ind foran, så det bliver virkelig farligt, siger Philip Larsen.

- Der er momenter, hvor vi presser rigtig godt på, men vi får for fanden ikke den puck ind, og så simpelt er det. Indstillingen til at vinde er der 100 procent. Alle knokler. Vi laver bare ikke mål.