Ishockey VM

Landstræneren er i spil til at fortsætte - men der er også alternativer

Janne Karlsson har været landstræner for Danmark i fem år. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Janne Karlssons kontakt som dansk ishockeylandstræner udløber til sommer. Spørgsmålet er nu, om han fortsætter eller ej.

Svenske Janne Karlsson har siden 2013 stået i spidsen for det danske landshold, men hans fremtid er uvis.

Kontrakten, der udløber til sommer, ville først blive et tema efter VM, men i kølvandet på tirsdagens exit efter nederlag til Letland havde Karlsson ikke noget nyt at sige om kontrakten.

Dagen efter nederlaget håber sportschef i Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus, på en snarlig afklring.

- Det har været en pågående dialog gennem et længere stykke tid. Der er ikke så meget nyt der, andet end at vi skal snakke sammen efter VM igen.

Er Karlsson i spil til at fortsætte?

- Ja, det er han.

Er der også alternativer?

- Der er også alternativer.

Hvornår skal der være en afklaring?

- Det er svært at sige, men den skal jo gerne falde så hurtigt som muligt, så vedkommende kan komme i gang med arbejdet.

Janne Karlsson førte i 2016 Danmark til den anden VM-kvartfinale i historien. Ved årets VM på hjemmebane tangerede han pointrekorden på 11, men det rakte altså ikke til en kvartfinale.

Sådan gik Danmark ved VM på hjemmebane

 1. 2018

  1. Danmark-Tyskland 3-2 (str.)

   Der var nærmest dømt skæbnekamp fra dag ét, da Danmark mødte de tyske rivaler på åbningsdagen ved VM.

   Jesper Jensen og Frederik Storm stod for de danske scoringer i kampen, som endte 2-2 i ordinær spilletid, hvor Frederik Andersen blandt andet hev en mirakelredning op af ærmet.

   Kampen skulle afgøres i straffeslagskonkurrence, og her blev Frans Nielsen den eneste målscorer.

  2. Danmark-USA 0-4

   Danmark gik efter åbningssejren ind til tre kampe mod gruppefavoritterne USA, Canada og Finland, og det startede med et klart nederlag til de amerikanske stjerner.

  3. Danmark-Canada 1-7

   Heller ikke mod de 26-dobbelte verdensmestre fra Canada var der noget at komme efter.

   Canadierne anført af kaptajnen og superstjernen Connor McDavid var foran 6-0, før Jesper Jensen Aabo fik scoret.

  4. Danmark-Finland 3-2

   Med to nederlag og en målscore på 1-11 gik Danmark ind til mødet med Finland, som havde vundet deres første tre kampe med en målscore på 23-2.

   Men Danmark fik i dén grad sat prop i finnernes optur. Danmark kom foran 1-0 og 2-1 ved Frans Nielsen og Oliver Bjorkstrand. Finland udlignede med fire minutter tilbage af opgøret, men i et flot opsat powerplay fandt Mikkel Bødker Nichlas Hardt, som sikrede en sensationel dansk sejr over VM-finalisterne fra 2016.

  5. Danmark-Norge 3-0

   Skarpskytten Nicklas Jensen kom for alvor i gang med ærkerivalerne fra Norge, da han scorede til både 1-0 og 2-0. Frederik Storm stod for den sidste scoring. Dermed kom Danmark op på otte point ved VM - og vandt i øvrigt for tredje gang i træk over Norge i VM-sammenhæng.

  6. Danmark-Sydkorea 3-1

   Det blev ikke nogen let opgave mod gruppe B's prygelknabe, som mange havde forventet. Danskerne måtte slide hårdt for sejren, der sendte Danmark op på 11 point - en tangering af det højeste antal point, Danmark har fået ved VM.

   Frans Nielsen, Jesper Jensen og Nichlas Hardt stod for de danske scoringer.

  7. Danmark-Letland 0-1

   Kulminationen på et stort dansk VM på hjemmebane endte i en fuser, da Danmark ikke formåede at lirke det lettiske forsvar op i den direkte duel om en plads i kvartfinalen.