Sverige ærgrer sig over dansk VM-exit: - Det er synd for dem

Flere svenske spillere havde set frem til en kogende Royal Arena, hvor Danmark og Sverige kunne have mødt hinanden i kvartfinalen.

Det bliver de gule og blå farver, der kommer til at dominere København og Royal Arena fremfor de røde og hvide.

Danmark missede nemlig muligheden for at komme i kvartfinalen ved VM-slutrunden, da det tirsdag aften blev til et nederlag på 0-1 til Letland. I modsatte pulje satte Sverige tingene på plads, da de besejrede Rusland med 3-1 og er videre til kvartfinalen som vindere af puljen. 

I kvartfinalen havde flere svenske spillere set frem til den fantastiske stemning, som en kamp i mellem Danmark og Sverige ville skabe, men sådan skulle det ikke blive.

- Det havde været rigtig fedt at møde Danmark i en kvartfinale her i København. Absolut. Men vi går efter guldet, og så må vi tage de modstandere, der kommer, siger John Klingberg til TV 2 SPORT.

Sverige har været topscorere ved VM-turneringen, hvor de har hentet 20 point i de syv gruppekamp. Svenskerne har været ført an af 25-årige Rickard Rakell, der er holdets topscorer, og han havde også troet, at Danmark ville avancere.

Det var synd, at Danmark ikke gik videre. Jeg føler med dem

Rikard Gronborg, svensk landstræner

- Det er synd for dem. Jeg synes, at de havde fortjent at gå videre, siger Rickard Rakell, imens Mika Zibanejad nu glæder sig lidt over, at det nu bliver de svenske fans, man kommer til at høre mest.

- Det havde været fantastisk. Men jeg tror, at vores fans er glade for det. Forhåbentlig vil hele hallen holde med os, siger Mika Zibanejad.

Sverige skal nu i stedet møde Letland, der sendte Danmark ud af turneringen. Og dem vil den svenske landstræner nu kigge nærmere på.

- Det var synd, at Danmark ikke gik videre. Jeg føler med dem. Jeg synes, at de har gjort det rigtig godt med at udvikle gode spillere. Så det er synd for dem, siger Rikard Gronborg.

- Nu kommer vi til at forberede os på Letland, så vi tager den derfra.

Sverige og Letland spiller torsdag klokken 20.15. Den kamp kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Sådan gik Danmark ved VM på hjemmebane
2018
4. maj
Danmark-Tyskland 3-2 (str.)
Der var nærmest dømt skæbnekamp fra dag ét, da Danmark mødte de tyske rivaler på åbningsdagen ved VM.
Jesper Jensen og Frederik Storm stod for de danske scoringer i kampen, som endte 2-2 i ordinær spilletid, hvor Frederik Andersen blandt andet hev en mirakelredning op af ærmet.
Kampen skulle afgøres i straffeslagskonkurrence, og her blev Frans Nielsen den eneste målscorer.
5. maj
Danmark-USA 0-4
Danmark gik efter åbningssejren ind til tre kampe mod gruppefavoritterne USA, Canada og Finland, og det startede med et klart nederlag til de amerikanske stjerner.
7. maj
Danmark-Canada 1-7
Heller ikke mod de 26-dobbelte verdensmestre fra Canada var der noget at komme efter.
Canadierne anført af kaptajnen og superstjernen Connor McDavid var foran 6-0, før Jesper Jensen Aabo fik scoret.
9. maj
Danmark-Finland 3-2
Med to nederlag og en målscore på 1-11 gik Danmark ind til mødet med Finland, som havde vundet deres første tre kampe med en målscore på 23-2.
Men Danmark fik i dén grad sat prop i finnernes optur. Danmark kom foran 1-0 og 2-1 ved Frans Nielsen og Oliver Bjorkstrand. Finland udlignede med fire minutter tilbage af opgøret, men i et flot opsat powerplay fandt Mikkel Bødker Nichlas Hardt, som sikrede en sensationel dansk sejr over VM-finalisterne fra 2016.
11. maj
Danmark-Norge 3-0
Skarpskytten Nicklas Jensen kom for alvor i gang med ærkerivalerne fra Norge, da han scorede til både 1-0 og 2-0. Frederik Storm stod for den sidste scoring. Dermed kom Danmark op på otte point ved VM - og vandt i øvrigt for tredje gang i træk over Norge i VM-sammenhæng.
12. maj
Danmark-Sydkorea 3-1
Det blev ikke nogen let opgave mod gruppe B's prygelknabe, som mange havde forventet. Danskerne måtte slide hårdt for sejren, der sendte Danmark op på 11 point - en tangering af det højeste antal point, Danmark har fået ved VM.
Frans Nielsen, Jesper Jensen og Nichlas Hardt stod for de danske scoringer.
15. maj
Danmark-Letland 0-1
Kulminationen på et stort dansk VM på hjemmebane endte i en fuser, da Danmark ikke formåede at lirke det lettiske forsvar op i den direkte duel om en plads i kvartfinalen.