VM-skuffelse var den mest sete nogensinde: - Vi har ikke helt forstået det endnu

Over en halv million mennesker så med, da Letland slog Danmark ud af VM på hjemmebane.

Fra dag ét skabte det danske ishockeylandshold VM-feber i Danmark, da det blev til åbningssejr over Tyskland.

Solen stod selvfølgelig op, men skuffelsen sidder der stadig

Jesper Duus

Siden fulgte tre sejre og en tangering af pointrekorden på 11, men den altafgørende kamp mod Letland endte med et nederlag på 1-0 og dermed VM-exit.

Godt en halv million mennesker så i gennemsnit med, og i kampens slutning sad 760.000 personer og fulgte afgørelsen.

- Jeg tror ikke helt, vi har forstået det endnu. Det er jo fuldstændig vanvittige tal for ishockeykampe og for os, men det er vi virkelig stolte af og glade for, siger landsholdets Stefan Lassen dagen derpå.

Skuffelsen fylder stadig mest

Danskerne drømte om et historisk VM og en plads i kvartfinalerne, og selvom turneringen på hjemmebane på mange måder har været en bragende succes, har glæden endnu ikke overtrumfet skuffelsen.

- Nej, ikke rigtigt endnu. Men samtidig har man været med til noget, der bare har været helt fantastisk. Fansene vil vi sige tusind tak til. Det har været en kæmpe fornøjelse og en stor ære at få lov til at spille i Boxen, siger Stefan Lassen.

Sportschefen i Danmarks Ishockey Union, Jesper Duus, godkendte VM allerede inden den sidste kamp, men han kunne heller ikke lægge skjul på den enorme skuffelse over ikke at forlænge VM med minimum én kamp.

- Solen stod selvfølgelig op, men skuffelsen sidder der stadig. Vi fik ikke rigtig ramt de højder, vi gerne ville i den afgørende kamp. Det er skuffelse, og der skal lige gå et par dage, inden vi evaluerer på det, siger Duus.

I løbet af onsdagen tager spillerne afsked med hinanden og går på sommerferie efter en lang sæson i deres respektive klubber og efterfølgende en lang landsholdssamling.

- Det er altid hårdt. Vi har haft nogle gode uger og har virkelig hygget os. Det gør vi altid. Det er sådan, det er, og vi ses jo igen på et tidspunkt. Det er hårdt, men det er en del af det, siger Stefan Lassen.