Ishockey VM

Dansk VM-helt spillede med brækket hånd

Jesper Jensen Aabo spillede de sidste fire kampe ved VM i store smerter med en brækket knogle i hånden.

Et smertehelvede. Det må være den helt korrekte beskrivelse af den oplevelse, den danske jernmand Jesper Jensen Aabo havde i de sidste fire danske gruppekampe ved VM i Herning.

Backen, der spillede flest minutter af alle danske spillere, brækkede nemlig en knogle over tommelfingeren op mod håndleddet, da han i den tredje danske gruppekamp mod Canada blev ramt af en puck på hånden. Det fortæller han til TV 2 SPORT.

- Jeg fik bedøvelse i hånden i pausen og kunne spille videre. Men en scanning dagen efter viste, at der var et brud på en knogle. Heldigvis viste det også, at der ikke var nogen risiko ved at spille videre, fortæller Jesper Jensen Aabo.

Men en ting er, at der ikke er risiko ved at spille. En anden ting er smerten, der følger ved et brud på en hånd, der hele tiden skal holde om en stav.

- Det var virkelig smertefuldt før og efter kampene. Og smerten voksede i løbet af turneringen. Der blev ligesom bygget på, fortæller landsholdsbacken, der til dagligt spiller for den finske klub Jokerit.

- Men det blev glemt under kampene, hvor jeg hver gang fik lokalbedøvelse, som hjalp sammen med adrenalinsuset ved at gå på isen i den fantastiske stemning i Boxen.

Desuden fik Jesper Jensen Aabo lagt en skinne på hånden før kampene, som kunne afhjælpe smerterne.

- Det betød, at jeg ikke kunne holde ordentligt i staven, og jeg var mindre rørlig på den nederste hånd på staven. Jeg blev noget handicappet i mit spil af den skinne.

Dermed spillede en af landsholdets vigtigste spillere de sidste fire kampe i store smerter, men han understreger, at det ikke er noget særligt, der skal gøres en masse ud af.

- Sådan er det at være hockeyspiller. Man får nogle knubs, lyder det fra Jesper Jensen Aabo.

- Og jeg er sikker på, at alle mine holdkammerater på landsholdet ville have gjort det samme. Det er ikke fordi, jeg er noget særligt.

Hånden er nu lagt i gips, og der venter to-tre ugers pause og ferie forude, og så står den ellers på opstart til den nye sæson i den stærke KHL. Og spørgsmålet er, hvor længe den danske back kunne have spillet videre ved VM, hvis danskerne havde spillet sig videre.

- Det blev ikke bedre for hver kamp. Smerterne byggede på, og jeg spillede jo nok på lånt tid.

Det er anden gang, at den danske back bliver skadet ved et VM. I 2016 måtte han opereres i skulderen efter en voldsom tackling mod Schweiz, der kostede backen resten af turneringen og en tur i kvartfinalen.