Ishockey

Ligaklub tvunget til at trække sig fra isligaen

Det er nu endegyldigt slut med Gentofte Stars i Metal Ligaen. Klubben er ikke lykkedes med at få nok penge til næste sæson.

Der har været store økonomiske problemer i den sjællandske ishockey-klub. I den netop overståede sæson lykkedes det lige akkurat klubben at samle nok penge til, at spillerne kunne få løn, og at klubben kunne spille sæsonen færdig i landets bedste ishockeyliga.

Det har været et stort sort hul

Jan Grænge, Sponsor

Men i næste sæson bliver det altså uden Gentofte Stars i landets bedste række. Det er nemlig ikke lykkedes klubben at skaffe de fornødne midler, så klubben på ansvarlig vis kunne fortsætte i den bedste danske række.

- Det er helt sikkert, at klubben ikke er en del af Isligaen næste sæson, siger Lars Hummelmose, formand for klubbens amatørafdeling.

Gentofte Stars har ikke kunnet få elitelicens fra forbundet til næste sæson.

Dermed overdrages klubben til amatørafdelingen, og de vil i næste sæson være at finde i 1. division.

- Nu skal klubben ned i 1.divisionen. Her skal vi have bygget det hele op igen, så vi forhåbentlig kan vende tilbage i landets fineste selskab med en ansvarlig økonomi denne gang, siger sponsor i klubben Jan Grænge.

Klubben er af flere omgange blevet reddet fra at lukke. Men denne gang har det ikke været muligt at få indsamlet nok midler til at fortsætte i ligaen.

- Da vi endelig fik indblik i økonomien, gik det op for os, at der samlet set manglede 1,5 til 2 millioner, siger Jan Grænge.

Sponsorer holdt for nar

Der har ikke været den bedste kommunikation i klubben, og flere i og omkring klubben troede, at der ville være nok midler til at kunne fortsætte ansvarligt. 

Men ifølge Jan Grænge, så har de ikke fået sandheden omkring den økonomiske situation. 

- Tilbage i november fik vi at vide, at der var en masse nye sponsorer på vej ind. Og der var styr på det. Derfor indbetalte vi nogle penge, så der kunne udbetales lønninger. Da det samme så skete i december, begyndte vi at undre os lidt. For de sponsorerne var slet ikke kommet ind, som de ellers havde sagt. Derefter bad vi om økonomisk indsigt. 

I starten af 2018 kunne de så konstatere. at der slet ikke var styr på økonomien, og der var ikke blevet betalt a-skat af spillernes lønninger, der var ikke blevet betalt moms, og der var ikke styr på særlig meget. 

I januar lykkedes det så alligevel klubben at få samlet nok penge ind til, at de kunne køre sæsonen færdig, og spillerne kunne få deres lønninger. 

Der skulle eftersigende have været en del lig i lasten fra forrige sæsoner, og det har betydet, at pengene nu er sluppet op. 

- I forhold til de tidligere ansvarlige, så er man blevet direkte taget i røven. Både os og de øvrige sponsorer er blevet ført bag lyset. 

Sponsorerne har overvejet at køre en retssag mod dem. Men de har valgt ikke at gøre det, da kan gå hen og tage rigtig lang tid, og så kan det gå hen og blive påstand mod påstand. Der mangler ifølge Jan Grænge dokumentation i sagen, og derfor kunne udgifter til advokater hurtigt løbe op. 

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at redde stumperne. Men det har bare været et stort sort hul i sidste ende, slutter Jan Grænge.