Ishockey VM

- Nok det hårdeste nederlag nogensinde, siger følelsesløs VM-finalist

Schweiz har leveret et sensationel VM, hvor finalen blev tabt efter straffeslagskonkurrence til Sverige.

Schweiz kneb sig med videre til kvartfinalerne på yderste mandat, men efter sensationelle sejre over Finland og Canada stod schweizerne pludselig i VM-finalen.

Her blev de forsvarende verdensmestre fra Sverige presset maksimalt. To gange i kampens løb kom Schweiz foran, men svenskerne udlignede. Kampen endte med at blive afgjort i straffeslagskonkurrence, hvor Sverige scorede to, mens Schweiz kun scorede på det første forsøg.

- Jeg er følelsesløs lige nu. Det er nok det hårdeste nederlag, jeg nogensinde har oplevet. Jeg synes, vi spillede en perfekt kamp. Vi ramte stolpen, men det er en del af sporten, siger Schweiz' kaptajn, Raphael Diaz, til TV 2 SPORT.

- I straffeslagskonkurrence er det 50/50. Jeg havde en fantastisk fornemmelse, da vi scorede det første mål. Leo havde store redninger derefter, men de vandt. Det er hårdt. Det gør ondt. Lige nu er vi bare skuffede, når man er så tæt på at blive verdensmester.

TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green letter på hatten og føler med schweizerne, der aldrig før har vundet VM-guld.

- Det er jo hjerteskærende for Schweiz at tabe på marginalerne. Man kan jo se på den schweiziske kaptajn, at han er ved at gå i brædderne. Han havde drøm om at stå og løfte det trofæ, som Mikael Backlund fik lov til at i stedet for. Han ved også, at han ikke får en chance tli, siger Morten Green.

Selvom det var svært at se perspektiverne i finalenederlaget for Raphael Diaz, kunne han alligevel godt se det enorme indtryk, han og schweizerne har efterladt VM i Danmark.

- Alle er stolte, og alle ved, de har givet alt. Vi blokerede alle skud, vi kunne, og havde en god holdånd. Det har været en fantastisk turnering for Schweiz, og det lover godt for fremtiden.