Danmark i svær pulje ved næste års ishockey-VM

16x9
Frederik Storm og Nichlas Hardt får igen hård modstand, når VM i ishockey skal spilles i 2019. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det internationale ishockeyforbund har offentliggjort grupperne til næste års ishockey-VM, der bliver afholdt i Slovakiet.

Knap er VM i Danmark overstået, før det internationale ishockeyforbund, IIHF, er begyndt at se frem mod den næste slutrunde.

Det er Slovakiet, der i år 2019 skal forsøge at samle og skabe den folkefest, som Danmark præsterede i år. Og de slovakiske tilskuere vil få god ishockey at se, hvis man ser på de opgør, der kommer til at være i de to grupper, som forbundet nu har offentliggjort.

Danmark er kommet i gruppe A og skal spille i byen Kosice, hvor modstanderne bliver Canada, USA, Finland, Tyskland, Slovakiet, Frankrig og Storbritannien.

Danmark rykkede efter slutrunden på hjemmebane op på 12.-pladsen på verdensranglisten, og da puljerne blandt andet bliver formet ud fra det, var Slovakiet reelt kun det land, som ikke var ventet i Danmarks pulje.

Kosice er landets andenstørste by med 240.000 indbyggere. I Steel Arenaen er der 8.347 sæder, og den er hjemmebane for HC Kosice, der spiller i den bedste slovakiske række. Kampprogrammet bliver offentliggjort i næste måned.

Gruppe B spiller i Bratislava, og her er Sverige, Rusland, Tjekkiet, Schweiz, Norge, Letland, Østrig og Italien.

Ishockey-VM i Slovakiet bliver spillet fra den 10. til den 26. maj 2019.