Ishockey

VM-guld giver stort underskud i Sverige

Sveriges triumf ved VM i Danmark var ikke nogen positiv oplevelse for ishockeyforbundet rent økonomisk.

For andet år i træk kunne Sverige for halvanden uge siden løfte trofæet som bevis på, at de havde vundet VM i ishockey. 

Svenskerne havde fået rekordmange NHL-spillere med til slutrunden i Danmark, og efter at have besejret Schweiz i finalen i Royal Arena kunne de sammen juble over verdensmesterskabet. 

Det er en urimelig aftale med en urimelig fordelingsmodel. Vi arbejder på, at det bliver ændret

Anders Larsson

Men triumfen har på ingen måde været nogen guldrandet forretning for Svenska Ishockeyförbundet. Ifølge Aftonbladet har slutrunden resulteret i et underskud på syv millioner svenske kroner (cirka fem millioner kroner). 

- Det er en urimelig aftale med en urimelig fordelingsmodel. Vi arbejder på, at det bliver ændret, og det skal ske med tiden, siger formanden for det svenske ishockeyforbund, Anders Larsson, til Idrottens Affärer. 

- Selvfølgelig er vi skuffede, men nu er det sådan, at IIHF's fordelingsmodel ser sådan ud. Vi kan ikke gøre noget alene. Men nu er problemet blevet rejst, og på vores seneste kongres i København blev det besluttet, at man ville se på det, siger Anders Larsson. 

Idrottens Affärer skriver, at forbundet har fået i omegnen af 8 millioner svenske kroner (5,7 millioner danske kroner) fra Det Internationale Ishockeyforbund, IIHF, hvilket slet ikke er nok til at dække omkostningerne for slutrunden. 

Underskuddet skyldes blandt andet dyre forsikringer til nationens NHL-spillere, hvor den dyreste forsikring angiveligt kostede 1,3 millioner svenske kroner (0,9 millioner kroner), skriver Aftonbladet. 

Sverige skrev historie ved slutrunden i Danmark, da de undervejs nåede helt op på 21 NHL-spillere i den svenske trup, hvilket aldrig tidligere er set på et svensk VM-hold.