Ishockey

Udenlandske medier roser ’helten’ Eller for at spille ‘sit livs kamp’ i NHL-finale

Den danske ishockeyspiller Lars Eller bliver rost for sin pragtpræstation for Washington Capitals i Stanley Cup-finalen.

Lars Eller pryder overskrifterne i de udenlandske medier, efter at den danske ishockeystjerne spillede en afgørende rolle i Washington Capitals' 3-2-sejr over Vegas Golden Nights i Stanley Cup-finalen.

Danskeren havde en aktie i alle tre scoringer. Først udlignede 29-årige Eller til 1-1, inden han assisterede til de to øvrige mål til den amerikanske hovedstadsklub. Washington Capitals udlignede dermed til 1-1 i finaleserien i NHL, efter at de tabte den første finale.

Under overskriften ’Eller spillede sit livs kamp, da Capitals udlignede i Stanley Cup-finalen’ skriver det canadiske medie Sportsnet, at Lars Eller har valgt det perfekte tidspunkt til at stråle.

- Det er ikke en overdrivelse at sige, at den danske center kan have reddet Washington Capitals' sæson med den måde, han har løftet sit niveau i fraværet af Evgeny Kuznetsov, skriver Chris Johnston, der er ishockeyreporter for Sportsnet og i 14 sæsoner har dækket NHL.

Evgeny Kuznetsov fra Washington Capitals' førstekæde måtte forlade isen med en håndskade kun 15 minutter inde i kampen, hvilket gav mere istid til den storspillende dansker. Han var på isen i 18 minutter i alt. Tre minutter mere end normalt i løbet af sæsonen, og i den tid præsterede han stort.

Eller blev helten

Lars Eller blev af Sportsnet kåret til kampens spiller under hashtagget #CoolAsIce – "kold som is". Også NBC Sport rangerer danskeren som kampens bedste spiller, mens NHL.com omtaler ham som "allestedsnærværende".

- Lars Eller har virkelig bevist, at han er i gang med sit livs sæson i NHL, siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard til TV 2 SPORT.

- Når man nævner ham i første linje og superstjernen Alexander Ovechkin i næste linje i de amerikanske medier, så ved man, at det er stort, det, han har leveret. Det er reelt en Stanley Cup-finale, han afgør. Det er meget stort.

Canadanewsmedia beskriver Lars Eller som "en helt", der kan blive afgørende for, om Washington Capitals ender med at vinde Stanley Cup-trofæet.

Exposenews skriver, at "den pålidelige dansker" Lars Eller gjorde forskellen, og at "alle vil have en som Lars Eller", da han er "som en schweizerkniv", der kan rykkes rundt i kæderne efter behov.

Ishockey-journalisten Dom Luszczyszyn viser i nedenstående tabel, at Lars Eller ud fra sine aktioner topper listen over de bedste spillere i anden finalekamp. Der bliver spillet bedst af syv kampe i NHL-finalen.