Ishockey

NHL-dansker kom tættere på historisk triumf: - Næste kamp bliver ekstremt vigtig

Lars Eller spillede en vigtig rolle, da Washington Capitals bragte sig foran med 2-1 i finaleserien mod Vegas Golden Knights.

To sejre fra Stanley Cup-trofæet.

En dansk ishockeyspiller har aldrig kunnet løfte beviset på at have vundet verdens stærkeste liga, NHL, ligesom Washington Capitals heller aldrig har vundet det.

Det er danske Lars Eller og hans hold kommet et skridt nærmere på, da de natten til søndag vandt 3-1 over Vegas Golden Knights og bragte sig foran med 2-1 i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

- Vi havde et godt tag på dem igen og lykkedes rigtig godt med det, vi vil. Det er svært at holde et så godt hold helt fra chancer, men vi holdt det på et minimum, siger Lars Eller til TV 2 SPORT.

Natten til tirsdag kan Washington på hjemmebane sikre sig tre matchbolde, når holdene mødes i den fjerde finalekamp.

- Den betyder rigtig meget. Det er altid en bedre følelse ikke at skulle jage. Jeg tror, den næste kamp bliver den vigtigste i serien indtil videre. Der er stor forskel på 2-2 og 3-1. Den bliver ekstremt vigtig, siger Eller.

- Det vil betyde, at alt presset bliver lagt over på Vegas, og at vi kan spille lidt mere tålmodigt, som jeg også synes, vi har gjort i de sidste to kampe. Man skal ikke være så ivrig efter at komme op og score. Selvfølgelig er det vigtigt at få en god start, og man vil gerne komme foran 1-0.

- Det er bare noget andet at vide, at man kun er én sejr væk, og at man har tre forsøg.

Udover holdets succes har Lars Eller spillet en stor rolle i finalekampene.

Da Washinton Capitals bragte sig på 1-1 i kampe, stod danskeren for et mål og to assist, mens han i natten opgør spillede flest minutter af alle forwards og rundede 20 minutters istid.

- Det er jo det, jeg vil have. Jeg vil være en vigtig spiller for mit hold, og med de minutter, jeg får nu, er jeg jo en vigtig brik, siger Lars Eller til TV 2 SPORT.

- Jeg var lidt overrasket over, at jeg spillede 20 minutter. Jeg følte mig godt nok lidt træt derude et par gange. Jeg kunne bedre forstå det, da jeg kom ind og så statistik bagefter. Det var det hele værd, og når man får sådan en sejr, kommer energien hurtigt tilbage.

Den eneste dansker, der tidligere har været i NHL-finalen, er Jannik Hansen, da han i 2011 sammen med Vancouver Canucks tabte til Boston Bruins.