Ishockey

Ellevilde fans råber ud af vinduet, når de kører forbi Lars Ellers hus

Washington Capitals og danske Lars Eller er bare én sejr fra Stanley Cup-trofæet, og euforien er til at tage at føle på i den amerikanske hovedstad.

I den seneste uge har den danske ishockeyspiller Lars Ellers bopæl i Washington nærmest været et fast drive-by-sted for mange af Washington Capitals' fans.

Alle håber de, at hovedstadsklubben går hele vejen i NHL-finalen, hvor Capitals har tilspillet sig tre matchbolde.

- Gaderne er fuldstændig dækket til med røde trøjer og fyldt med mennesker her de sidste par dage rundt om kampene. Mennesker, der kører forbi mit hus og ruller vinduet ned hele tiden og råber, fortæller Lars Eller til TV 2 SPORT efterfulgt af et grin.

Hvad råber de?

- At vi skal vinde i morgen eller vinde næste kamp, eller hvad det nu er. Der er en masse mennesker, der åbenbart ved, hvor jeg bor, som jeg ikke vidste om tidligere. Man kan virkelig mærke, at byen er lige så hypet op og vil det her utrolig meget, og de hungrer efter, at et af deres sportshold får den her succes.

Washington Capitals har aldrig tidligere vundet Stanley Cup, som er det trofæ, der spilles om i NHL-finalen. Lars Eller er også bare den anden dansker i historien, der står med muligheden.

- Nu har jeg spillet i ligaen (NHL, red.) i snart otte sæsoner, og man indser virkelig for hvert år, hvor svært det er at komme hertil. Og jeg har trods alt spillet på nogle gode hold, og det er første gang, jeg står i en finale, siger Lars Eller.

- Inden jeg slog mig ind i ligaen, var mit mål bare at blive en fast spiller i NHL, og på det tidspunkt var Stanley Cup ikke noget, jeg turde håbe eller sætte mig som mål, men det er noget, der er vokset, og nu står jeg her med et hold, som har mulighed for at gøre det. Det er helt sikkert højdepunktet i min karriere. Det er der ingen tvivl om.

I finaleserien spilles der bedst af syv kampe. Washington fører 3-1 i kampe over Vegas Golden Knights, og efter to kampe i den amerikanske hovedstad er holdene rejst til Las Vegas for at spille kamp fem.

Washington tabte den første kamp i spillebyen over dem alle, men vandt efterfølgende den anden, og det giver Eller en tro på, at han og holdkammeraterne kan gøre det færdigt på udebane.

- Vi er stadigvæk en dag væk, men man kan godt mærke det i maven og i hovedet, at det er spændt. Jeg glæder mig som et lille barn. Det er indtil videre den største kamp i karrieren, siger danskeren.

Er den hjemme efter i morgen (torsdag aften lokal tid, red.)?

- Det håber jeg, og det tror jeg på, men jeg forventer, at det bliver den sværeste kamp i serien hidtil. Min erfaring er, at den sidste og afgørende er altid den sværeste at vinde, lyder det fra Lars Eller.

- Tingene skal selvfølgelig gå vores vej, men vi har indtil videre vist i serien, at vi har kunnet gøre det, og vi har bygget den erfaring op, som skal til for at spille vores bedste i de her kampe. Og det tror jeg, at vi kan gøre, og så må vi se, om resultatet også falder ud til vores fordel.

Hvordan forklarer du, at I er kommet hertil?

- Inden sæsonen var der nok ikke nogen, der havde spået os til at kunne stå her. Vi havde på papiret et bedre hold for et år siden, og der blev vi slået ud i anden runde. Det var ikke noget, jeg havde turdet håbe på, før sæsonen startede, siger Lars Eller.

- Men da vi gik ind til det her slutspil, havde jeg en følelse af, at hvis vi kunne undgå skader, og tingene ville gå vores vej, kunne vi slå alle hold. Og vi har formået at spille vores bedste hockey på de mest kritiske tidspunkter.

Den lange rejse i NHL-slutspillet betød også, at Lars Eller gik glip af verdensmesterskabet på hjemmebane, men det betyder mindre for ham, når han står én sejr fra trofæet over dem alle i international ishockey.

- I en perfekt verden ville man selvfølgelig både kunne spille med om Stanley Cup og VM for Danmark, men der er ingen tvivl om, at det, jeg helst vil vinde, er Stanley Cup. Det er det hårdeste og sværeste trofæ at vinde i ishockey. Så bliver VM lidt mere en trøstepræmie, hvis man ikke kan få det, man helst vil have, siger Eller.

- Så jeg er meget glad og stolt over at stå her i dag med den mulighed (at vinde Stanley Cup, red.).

Den femte kamp i NHL-finaleserien spilles natten til fredag dansk tid med faceoff kl. 02.05.