Ishockey

Berømt canadisk journalist er begejstret over Lars Eller fra 'Rodovre'

Lars Eller kunne løfte Stanley Cup trofæet efter sejren over Las Vegas Knights, hvor Eller scorede det afgørende mål. Bruce Bennett / Ritzau Scanpix

Lars Eller bliver ikke kun hyldet herhjemme. En af de mest anerkendte ishockeyjournalister i NHL var særdeles begejstret for danskerens præstation.

Canadiske Dave Stubbs har dækket NHL i mere end 40 år og er klummeskribent for NHL.com.

NHL.com havde Eller som en af de bedste spillere i den afgørende finalekamp, og Dave Stubbs var yderst begejstret for danskerens præstation i nat. Han var tydeligvis klar over, at Eller havde skrevet dansk historie – og historie i NHL.

- Det er som om, at du selv får lov til at skrive den bedste historie i verden, hvor du scorer det afgørende mål i en Stanley Cup-finale. Jeg ved ikke, hvordan det kan blive bedre end det. Vi spillede lige til det sidste sekund. Det var en rigtig kamp hele vejen, præcist som det skal være, sagde Lars Ellers i Stubbs artikel om danskeren, hvor Ellers hjemby Rødovre blev omtalt som Rodovre.

Faktisk kunne den berømte journalist slet ikke holde igen med at skrive om danskeren på de sociale medier. Måske fordi Lars Eller fra 2010-2016 spillede for Montreal Canadians, en klub som Dave Stubbs selv dækkede som journalist i 28 år. Faktisk dækkede Stubbs hele perioden med Lars Eller i Montreal Canadians. Stubbs skiftede først til NHL.com i 2016. 

Der har også været en masse personlige hilsner til Lars Eller på de sociale medier. Blandt andet fra Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Mathias Boe, OL-sølvvinder i herredouble i badminton

Men også en tidligere klub hyldede Eller. Lars Eller spillede 15 kampe for finske topklub JYP Jyväskylä, da der var lockout i NHL i 2012-13 sæsonen. Trods det korte ophold er Eller på ingen måder glemt. 

En masse folk hylder Lars Eller. Blandt andet en person, der bor meget tæt på danskeren.

En anden blev kunstnerisk inspireret af den danske ishockeyspiller.

Capitals vandt kampen på udebane, men hjemme i Washington blev kampen fulgt på hjemmebanen i Capital One Arena.

 Efterfølgende blev Capitals sejr fejret i Washington, som da Danmark vandt EM i 1992. 

En stor triumf bringer store følelser frem. Ishockeyspilleren  T. J. Oshie var nummer 8 på listen over spillerne i slutspillet, der lavede flest point, og han havde svært ved at holde tårerne tilbage, da et spørgsmål omhandlede hans familie.

Store følelser efter triumfen og mange Capitals fans var glade. Nogen lidt mere end andre og måske lidt yngre end de fleste. 

I omklædningsrummet kunne stjernen Alex Ovechkin og resten af holdet juble. De er nok bedre på skøjter end til at synge.

Og holdets træner Barry Trotz blev hyldet på behørigvis af spillerne.