Dansk VM-spiller skriver under på en NHL-kontrakt

Den danske ishockeyspiller Patrick Russell har skrevet en etårig kontrakt med NHL-klubben Edmonton Oilers.

NHL-sæsonen sluttede i nat, da Washington Capitals med danske Lars Eller løftede det mytiske hockey-trofæ Stanley Cup.

Nu venter der så en god lang sommerferie for Eller og de andre ishockeystjerner, men mens de fleste ser frem til lidt tiltrængt ferie, så kan sommeren nok ikke gå hurtigt nok for Patrick Russell.

For efter sommerferien får den danske ishockeyforward nemlig chancen i NHL-klubben Edmonton Oilers, der fredag bekræfter, at de har hentet danskeren ind på en etårig 2-vejskontrakt.

Patrick Russell har i denne sæson optrådt på Edmontons udviklingshold i den næstbedste amerikanske række, AHL, hvor det blev til 27 point i 68 kampe for Bakersfield Condors.

Og 2-vejskontrakten til danskeren betyder, at han kan benyttes på begge hold - altså både hos NHL-klubben Edmonton Oilers og klubbens udviklingshold Bakersfield Condors.

Edmonton Oilers har de sidste to år haft gode muligheder for at se næmere på danskeren. Her har han nemlig haft kontrakt med canadiernes eget udviklingshold i AHL.

Men efter sommer kan den unge danske landsholdsspiller se frem til for alvor at kæmpe for sin chance for et muligt gennembrud i verdens stærkeste ishockeyliga.

Patrick Russell får dermed chancen for at blive den 11. dansker i historien til at skøjte rundt i verdens stærkeste hockeyliga. 

Russell har siden 2013 forsøgt at bryde igennem i det hockeygale Amerika.

Her har han i de seneste to sæsoner spillet i den næstbedste ishockeyrække. Inden det amerikanske eventyr startede for Russell, spillede han fire år i svensk hockey.

Karrieren startede dog hjemme i danske Gentofte, hvor han fik 13 kampe i den bedste danske række, inden svenske Linköping fik øje på talentet.

Patrick Russell har spillet to VM-slutrunder for Danmark. Senest i maj hvor han var en del af det danske landshold, der havde fornøjelsen af at spille VM på hjemmebane.