Ishockey

Ekspert hylder Lars Eller: - Uden tvivl det sværeste trofæ at vinde

Natten til fredag dansk tid skrev ishockeyspilleren Lars Eller sig ind i historiebøgerne, da han blev den første dansker til at vinde Stanley Cup.

Det var næsten for godt til at være sandt for ishockeyspilleren Lars Eller, da han efter kamp fem i NHL's finaleserie skulle sætte ord på det, han netop havde gennemlevet.

Den 29-årige dansker scorede det afgørende mål i Washington Capitals' 4-3-sejr over Vegas Golden Knights og sørgede dermed for hovedstadsklubbens første triumf i verdens bedste ishockeyliga.

Præstationen er dog også historisk for Lars Eller personligt. Med triumfen er han den første dansker, der vinder Stanley Cup nogensinde, og det er helt unikt, mener TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green.

- At en dansker står øverst på den skammel er i min optik lige så stort, som når Caroline Wozniacki vinder en Grand Slam eller noget af det største, der hidtil er blevet opnået af danske idrætspræstationer, siger Morten Green.

- Det er uden tvivl det sværeste trofæ at vinde, og at han så til og med scorer det afgørende mål i den afgørende finale, det sætter bare prikken over i'et.

Lars Eller med det synlige bevis på sin og Washington Capitals' triumf.

Lykønsker sin ven

Morten Green er tidligere anfører for det danske ishockeylandshold og kender Lars Eller personligt. Derfor er han ekstra glad på sin vens vegne.

- Man bliver jo helt vildt stolt på Lars' vegne, for jeg ved, hvor meget han arbejdet gennem årene. Han er en utrolig seriøs idrætsmand og lægger en utrolig stolthed i at være godt forberedt og være i rigtig god form.

- Så han har kæmpet, siden han var en lille dreng for at opnå det her. Det var fantastisk at se, at han lykkedes med den her præstation, lyder det fra Morten Green.

Flytter den danske forståelse

Den tidligere ishockeyspiller tror også, at Lars Ellers triumf vil flytte den danske forståelse af, hvad der er muligt som dansker i ishockeysporten.

- Mange unge danske ishockeydrenge drømmer om at komme til NHL. Det er dét mål, der er blevet sat op i dansk ungdomsishockey, siden Frans Nielsen brød igennem som den første dansker (i 2007, red.).

Som den første dansker nogensinde har Lars Eller vundet Stanley Cup. Video: Jonas Fjordside

- Nu er det blevet bevist, at man også kan vinde Stanley Cup, så nu er det de drømme, der kommer til at drive alle unge danske ishockeydrenge fremover, slutter Morten Green.

Lars Eller og Washington Capitals vandt finaleserien med 4-1 i kampe.