Ishockey

Ishockey-fest i Lars Ellers hjemby: Trofæet kommer til Rødovre, lover han

Som den første dansker nogensinde har Lars Eller vundet Stanley Cup. Nu får han lov til at tilbringe en dag sammen med det.

Omkring 80 mennesker i en biograf i Rødovre og mange andre ishockeyinteresserede rundt om i Danmark blev natten til fredag dansk tid vidner til historieskrivning i dansk idrætshistorie.

Med det afgørende mål sikrede Lars Eller, at han blev den første dansker nogensinde til at vinde Stanley Cup, og det er tilmed Washington Capitals' første triumf i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

En stor drøm er dermed gået i opfyldelse for Lars Eller, der nu kan se frem til at få indgraveret sit navn på en af trofæets ringe og ikke mindst få lov til at tilbringe en dag sammen med det.

Efter kamp fem, som blev den sidste i årets finaleserie i NHL, var den danske matchvinder ikke i tvivl om, hvor han vil rejse hen med Stanley Cup.

- Stanley Cup kommer til Rødovre, lyder det fra Lars Eller direkte ind i TV 2's kamera.

- Det kan jeg godt garantere. Det var ikke på kortet for mig, da jeg løb rundt og spillede i Rødovre. At skulle stå her i dag er for vildt, siger han.

Lige præcis hvor trofæet skal hen i Rødovre, har Lars Eller dog endnu ikke lagt sig fast på.

De seneste 10 års Stanley Cup-vindere

  • 2018: Washington Capitals
  • 2017: Pittsburgh Penguins
  • 2016: Pittsburgh Penguins
  • 2015: Chicago Blackhawks
  • 2014: Los Angeles Kings
  • 2013: Chicago Blackhawks
  • 2012: Los Angeles Kings
  • 2011: Boston Bruins
  • 2010: Chicago Blackhawks
  • 2009: Pittsburgh Penguins

- Det ved jeg ikke endnu. Det må jeg se hen ad vejen, men det bliver en fest, der skal deles med en masse mennesker. Så mange mennesker som muligt skal have del i det her og selvfølgelig min familie og venner.

Borgmester lover fest

En hilsen direkte ind i kameraet lavede Lars Eller også på amerikansk tv - på dansk - og det så de i biografen i Rødovre. Her gik hilsnen direkte ind i hjertet på byens borgmester Erik Nielsen, der lover en stor fejring af byens helt.

- Vi må lave en planlægning. Jeg ved, at der er en i Stanley Cup, som står for hele arrangementet og som selvfølgelig vil tage kontakt til dem, som er lokalt her og selvfølgelig spørge Lars, hvad han synes, at der skal foregå. Men vi stiller op med det, vi har. Det er helt sikkert, siger Erik Nielsen til TV 2 SPORT.

På plads i de sorte lædersæder var også Lars Ellers fætter og barndomsven. Begge var naturligvis ovenud lykkelige på Ellers vegne.

- Hvor er det stort. Jeg tror, at alle her i salen er sindssygt glade både på Lars' vegne, men også bare for byen. Jeg ved, hvor hårdt Lars har arbejdet for det her hele livet, så det hele kulminerer lidt nu, siger fætteren Mikkel Ry Nielsen til TV 2 SPORT.

- Det er meget sjovt at tænke på, at vi har knoklet rundt derhjemme så mange timer, da vi var små, og nu står han og har vundet Stanley Cup.

Men at Lars Eller skulle blive matchvinder og sikre Washington Capitals trofæet, havde de ikke regnet med, da de gik ind i biografen.

- Det er fuldstændig uvirkeligt. Man bliver målløs, siger barndomsvennen Thomas Madsen og fortsætter:

- Når man lever og ånder for den her sport, så ved man, hvor stort det her øjeblik er. Man ved ikke, hvornår det kommer til at ske igen, at en dansker får lov til at løfte Stanley Cup-trofæet. Det er virkelig stort.

Washington Capitals vandt kamp fem 4-3 og dermed finaleserien med 4-1 i kampe.