Træner fandt tilskuer og sikrede Eller 'et minde for livet' efter NHL-triumf

Danske Lars Eller har fået en helt særlig gave, efter han i juni vandt NHL som den første dansker nogensinde.

For to måneder siden kunne danske Lars Eller som den første dansker i historien juble over at have vundet verdens stærkeste ishockeyliga, NHL. 

Danskeren spillede en afgørende rolle i finaleserien mod Vegas Golden Knights, hvor han scorede to mål - heriblandt det afgørende mål i den femte kamp, der sikrede Washington klubbens første Stanley Cup, som trofæet hedder. 

Det er et minde for livet og en ret cool ting, at jeg får lov til at få den her puck

Lars Eller

Under normale omstændigheder vil pucken fra det afgørende mål i en finaleserie blive gemt og på et tidspunkt også blive udstillet. Men ikke denne gang. 

- Der var ikke rigtig nogen, der vidste, hvad der skete med pucken, da jeg scorede. Det viser sig så, at at kamera havde fanget, at en Vegas-spiller skød pucken op på tilskuerpladserne, og der var så en fan, der greb pucken, siger Lars Eller i Go' Morgen Danmark. 

Og selvom det kan virke umuligt at finde frem til én tilhænger blandt 20.000 andre, så var det netop dét, som Anthony Robbins, der i sæsonens løb er er en af verdens førende mentaltrænere og i løbet af sæsonen har arbejdet med Washington Capitals, satte sig for. 

- Anthony Robbins har simpelthen tracket den her fan og købt pucken af ham. Han vil ikke sige, hvad han har betalt for den, men han har sikkert betalt gode penge. 

- Han har simpelthen valgt at give den til mig. Så den skal op og hænge på min væg derhjemme. Det er et minde for livet og en ret cool ting, at jeg får lov til at få den her puck, siger Lars Eller. 

Eller skal fremvise trofæet og hyldes i Rødovre

Lars Eller bruger i disse dage sin tid i Danmark, hvor han onsdag skal hyldes for den historiske præstation i sin hjemby, Rødovre. Og med sig i favnen har den lokale ishockeyhelt Stanley Cup-trofæet, der for første gang nogensinde kommer til Danmark. 

Når et hold vinder NHL, forholder det sig nemlig sådan, at hver spiller på et tidspunkt har 24 timer med verdens største sportstrofæ fra 1892, hvor de kan vise det frem på hjemstavnen. 

- Det er fantastisk for mig at få det her trofæ med hjem og vise det frem i den by, hvor jeg er vokset op og foran de mennesker, som jeg er vokset op med, siger Lars Eller. 

Lars Eller kunne løfte trofæet efter at have scoret det afgørende mål i den femte finalekamp.
Lars Eller kunne løfte trofæet efter at have scoret det afgørende mål i den femte finalekamp. Foto: Ethan Miller / Ritzau Scanpix

Onsdagens hyldest er en foreløbig kulmination på en sommer, der har budt på den ene fejring efter den anden. 

- Det har været de to vildeste måneder i mit liv. Det har været én lang fest fra det ene til det andet. I den første uge nåede vi kun at sove i et par timer hver dag, inden vi skulle ud og feste igen med holdkammerater og byen, siger Lars Eller. 

Lars Eller bliver onsdag hyldet på Rødovre Rådhus klokken 14, hvorefter festlighederne vil fortsætte i Rødovre Skøjtehal.