- Mon ikke jeg kommer til at sige far, siger Ehlers om ny landstræner

Nikolaj Ehlers skal i fremtiden have sin far som landstræner på ishockeylandsholdet, og selvom der er udfordringer, så er de minimale.

Den danske NHL-stjerne Nikolaj Ehlers er i disse dage hjemme i Aalborg, hvor han forbereder sig på den næste sæson i verdens bedste liga.

Næste gang den 22-årige dansker er hjemme i Danmark, så kan det være, det er for at trække landsholdstrøjen overhovedet. Og når han gør det, så vil det være med et bekendt ansigt på trænerbænken - nemlig far Heinz Ehlers.

Og det kan komme til at give lidt udfordringer med lige at fĂĄ verdensbilledet til at falde pĂĄ plads.

- Det bliver fedt. Mon ikke jeg kommer til at sige far pĂĄ et eller andet tidspunkt pĂĄ bænken?

Kan du se ham som landstræner og ikke bare far?

- Det kan jeg på en måde blive nødt til. Min far kender mig som person og hockeyspiller. Jeg kender ham som person og far og som træner. Han er en hård træner, men det skal nok blive sjovt at se, hvordan det kommer til at gå, siger Nikolaj Ehlers til TV 2 SPORT.

Men hvis den danske Winnipeg Jets-spiller træder lidt væk fra det familiære og ser med de sportslige briller pĂĄ ansættelsen af far Ehlers som landstræner, sĂĄ mener den unge Ehlers, at der er rigeligt at glæde sig over for det danske landshold. 

- Jeg tror, det bliver godt for dansk ishockey. Han fĂĄr lidt moderne ishockey ind over det. Og det trænerteam, der nu er puttet sammen. Det ser rigtig godt ud.

Heinz Ehlers, der fortsætter som klubtræner i den schweiziske liga sideløbende med jobbet som landstræner, har omgivet sig med andre danske landsholdskoryfæer i sit trænerteam. Jens Nielsen, der er den mest scorende på det danske landshold, bliver assistent, ligesom den tidligere landsholdskeeper Peter Hirsch skal tage sig af målmændene i de rød-hvide farver.

Det var i slutningen af juni, at det blev offentliggjort, at den 52-årige Heinz Ehlers afløser svenskeren Janne Karlsson som chef for det danske landshold på en to-årig aftale.

Og selvom der er familiære bånd mellem den nye træner og en af dansk ishockeys største stjerner, så er Nikolaj Ehlers sikker på, at det ikke bliver et problem, når det går løs på isen.

- Det kommer ikke til at ændre noget. Vi er professionelle nok til at holde det professionelt. Der kommer ikke til at være noget der.