NHL-dansker sætter ambitiøst mål efter millionkontrakt

Oliver Bjorkstrand er yderst ambitiøs på egne vegne, når han efter en kontraktforlængelse ser frem mod den nye NHL-sæson

Nu skal det være. Fremtiden er på plads. Derfor er der nu fuld fokus på at blive en markant målscorer i verdens stærkeste liga.

Da Oliver Bjorkstrand tidligere på sommeren satte sin underskrift på en tre-årig kontrakt med Columbus Blue Jackets til en værdi af 49 millioner kroner, betød det også, at den 23-årige forward nu kunne stille skarpt på den kommende sæson. 

Her er han ikke bange for at stile højt, for nu skal det store gennembrud i NHL komme. Oliver Bjorkstrand vil fyre op for målscoringen.

- Jeg vil bevise, at jeg er den målscorer, jeg tidligere har vist, jeg er, lyder det fra Bjorkstrand til TV 2 SPORT.

- Jeg vil gå efter at score en masse mål, og jeg vil gerne op og ramme de plus 20 mål. Og det handler altså om at komme over de 20. Jeg vil ikke være tilfreds, hvis jeg bare scorer 20 mål.

Det er en markant melding fra en spiller, der i sidste sæson scorede 11 gange i den regulære sæson for Columbus Blue Jackets. Og den bliver ikke mindre markant, når man noterer sig, at de fleste danskermål i en sæson nogensinde er leveret af Nikolaj Ehlers, der i sidste sæson nettede 29 gange. Med andre ord - det er ikke hverdagskost at score så mange gange, så det er et ambitiøst mål, som Oliver Bjorkstrand har sat sig.

- Jeg skal tro på mig selv. I forhold til sidste sæson skal jeg have flere skud på mål. Det er et område, hvor jeg kan se, at jeg skal levere. Ligesom jeg skal sørge for at komme godt fra start i sæsonen, så jeg får mere spilletid, og får lov til at spille mere overtal.

Herningenseren har tidligere vist, at han ved hvor målet står. i den stærke nordamerikanske juniorliga var han en ren målmaskine. Og i AHL - niveauet lige under NHL - var han også en flittig målscorer.

Det vil han nu bevise, at han stadig er - også på den øverste hylde. En ting er i hvert fald helt sikkert. Oliver Bjorkstrand skal ikke bruge sæsonen på at tænke over fremtiden. Den er på plads i de kommende tre år. 

- Nogle gange kan det godt stige en lidt til hovedet, når man skal tænke over, at der er en kontrakt, der skal i hus.

- Vi er ishockeyspillere, og vi har en kort periode til at tjene vores penge i. Derfor fylder det. Jeg har ikke en uddannelse at falde tilbage på, når det en gang er slut, så jeg vil jo gerne tjene så meget som muligt. Men man skal ikke passe på at blive frustreret. Man skal bruge det som motivation i stedet for.

Men nu er den del på plads. Derfor er der fuld fokus på styrketræningen op mod den nye sæson hjemme i Columbus. For det er vigtigt for Oliver Bjorkstrand at komme godt ind i den nye sæson.

- Jeg vil gerne have en godt start på sæsonen og hæve mit niveau. Jeg skal være langt mere stabil og ikke svinge så meget op og ned. Men jeg lærte i sidste sæson, at det er svært at holde niveauet, fortæller Oliver Bjorkstrand.

- Jeg har vist, jeg i perioder kan være dominerende. Nu skal jeg bare vise det i mange flere kampe i en sæson. Det er ikke nok at spille 10 gode kampe ud af 82. Man skal op og spille måske 50 gode kampe på en sæson.

Formår han det, så ser det godt ud med det ambitiøse mål om at fyre op for de offensive kedler. Det kan betyde, at Oliver Bjorkstrand får rig mulighed for at juble over det, han allerbedst kan lide ved den hurtige sport på den glatte overflade.

- Det er en af de svære ting, men jeg elsker at score mål.